Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Βίβλος και πνευματικότητα Thomas Hopko.Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ περιέχει τα ιερά κείμενα του λαού του Θεού της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
Ο λαός του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη ήταν οι Ιουδαίοι, οι απόγονοι του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ, τον οποίο ο Θεός μετονόμασε σε Ισραήλ (Γεν. 32,28). Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται και Εβραίοι. Εξακολουθούν πάντα να είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, αφού από αυτούς κατάγεται "κατά σάρκα" ο Χριστός, ο Υιός του Θεού (Ρωμ. 9,5). Αυτός ο Υιός του Θεού είναι ο Ιησούς ο Ναζωραίος, ο Μεσσίας -..... Βασιλιάς του Ισραήλ και ο Σωτήρας του κόσμου (βλ Ματθ 1-2 · Λουκ 1-2 · Ρωμ 8,13 · Γαλ 4,4 · Εβρ 1-5.). Τα παλαιοδιαθηκικά κείμενα του λαού του Ισραήλ, θα παραμένουν για πάντα ο λόγος του Θεού για όλους αυτούς που πιστεύουν στο Θεό και επιθυμούν να γνωρίσουν τη θεία αλήθεια Του και να πράξουν το άγιο θέλημά Του.

Ο λαός του Θεού στην Καινή Διαθήκη είναι οι Χριστιανοί, αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι «ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος» 16 και ανήκουν στην Εκκλησία που Εκείνος ίδρυσε εδραιωμένη στην πέτρα της πίστης σ Αυτόν (βλ. Ματθ., 13-20). Και ο λαός του Θεού της Καινής Διαθήκης έχει τα δικά του ιερά κείμενα, που ομολογούν Χριστόν και είναι επίσης Λόγος Θεού. [...]

Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: