Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Karsava. Ναός του μοναχού Eufrosyne του Polotsk. Αρχιμανδρίτης Βίκτωρ (Μαμόνοφ). Απόσπασμα από την ταινία "Πελεκάνος στην έρημο". Εκοιμήθη , 8 Νοεμβρίου /26 Οκτωβρίου, 2016 ο άγιος Γέροντας της Λετονίας Στάρετς Βἰκτωρ (Mamontov) στην Karsava Λετονίας.

Εκοιμήθη , 8 Νοεμβρίου /26 Οκτωβρίου, ο άγιος Γέροντας της Λετονίας Στάρετς Βἰκτωρ (Mamontov) στην Karsava Λετονίας.


Αιωνία η μνήμη! Αιωνία η μνήμη! Αιωνία η μνήμη του αγίου Γέροντά μας και Πατέρα μας!!!!


”Για τον χριστιανό η θεία Ευχαριστία είναι το κέντρο της ζωής. Αυτή δημιουργεί την Κοινωνία.”

Αρχιμανδρίτης Βίκτωρ Mamontov

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτέμβρη του 1938 στην απομακρυσμένη περιοχή Αμούρ, στην ανατολική Σιβηρία. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στις Σαχαλίνες. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως δάσκαλος κι αργότερα δίδαξε ρωσική λογοτεχνία και προήχθη σε επίκουρος καθηγητής. Το 1971 βαφτίστηκε με νονά του την Αναστασία Ιβάνοβνα Tsvetaeva, μεγάλη ποιήτρια και συγγραφέας.
ΒΙΚΤΩΡΑΣ Μαμοντωφ-Λετονία_Archm. Viktor Mamontov Latvia_старец Виктор Мамонтов_ Arhimandrīts Viktors Mamontovs-Kārsavas Latvija_o_Viktor_MΣύμφωνα με τα απομνημονεύματα του “κατά τα πρώτα χρόνια της χριστιανικής ζωής, συναντήθηκα με πολλούς ανθρώπους που είχαν μεγάλη πνευματική επιρροή πάνω μου. Οι γέροντες Αρχιμανδρίτης Κοσμάς (Smirnov), Αρχιμανδρίτης Ταυρίων († 1978), τελευταίος γέροντας του Ερημητηρίου του Γκλινσκ, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ (Tyapochkin) ,πρωθιερέας Νικολάι Guryanov, Αρχιμανδρίτης Ζήνων, ηγουμένη Βαρβάρα της Πιουχτιτσα της Εσθονίας. Είχαν πνευματική, ουράνια λάμψη … “

Τον μοναχισμό ξεκίνησε στην Λαύρα Ποτσαεβ με την ευλογία του πνευματικού του πατέρα, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ (Tyapochkin). Η Θεία Πρόνοια έφερε τον π.Βίκτωρ Mamontov στην λετονική γη, όπου άρχισε τη διακονία του.

Ήταν ο πνευματικός πατέρας της γυναικείας Μονής της Αγίας Τριάδας- Σεργίου στην Ρίγα.

Ο π.Βίκτωρ ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: