Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΒΟΛΗ. Άγνωστη πέτρινη πλάκα


ΠΑΡΑΒΟΛΗ. Άγνωστη πέτρινη πλάκα


Μια ομάδα φίλων βρήκε μια αρχαία πέτρινη πλάκα με ένα ακατανόητο μοτίβο στην πέτρα.. Η επιγραφή ήταν χαραγμένη στο βράχο και έλεγε: «Όποιος ξετυλίξει το μυστήριο αυτού του σχεδίου θα γίνει αόρατος και το πρότυπο θα αλλάξει». Γελούσαν όταν είδαν το αστείο στην επιγραφή. Αλλά ένας από τους νεαρούς άνδρες κάθισε κοντά στο βράχο, λέγοντας ότι δεν θα φύγει από εδώ μέχρι να λύσει το μυστήριο του σχεδίου. Οι φίλοι προσπάθησαν να τον πείσουν να εγκαταλείψει αυτό το παράλογο εγχείρημα, αλλά ο φίλος τους δεν ενέδωσε στην πειθώ.


Τον άφησαν, και ο νεαρός άνδρας παρέμεινε και εγκαταστάθηκε κοντά στο βράχο. Μερικές φορές οι φίλοι του έφερναν φαγητό και έφευγαν, καθώς ο φίλος τους ήταν βυθισμένος στις σκέψεις  του και δεν τους μιλούσε. Ήταν βρώμικος  και κατάφυτος και τα  μαλλιά, τα ρούχα του είχαν φθαρεί.
Κάποτε, πολλά χρόνια αργότερα, οι φίλοι δεν βρήκαν τον φίλο τους στο βράχο. Όταν κοίταξαν το πέτρινο μοτίβο, παρατήρησαν ότι είχε αλλάξει.


Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·

Ματθ. 7,7  Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: