Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Πώς να βρείτε την ευτυχία. ΠΑΡΑΒΟΛΗ.

Πώς να βρείτε την ευτυχία. ΠΑΡΑΒΟΛΗ

Σε ένα χωριό ζούσε ένας νέος άντρας. Καθόταν όλη μέρα στο σπίτι και δεν έκανε τίποτα.

Ρώτησε τη μητέρα του:
- Πώς μπορώ να βρω την ευτυχία μου;

"Έλα, γιε μου, στο ανοιχτό χωράφι αυτό που θα  πιάσεις θα είναι η ευτυχία σου", απάντησε.

Έτσι ο νεαρός άνδρας βγήκε στο χωράφι βλέπει να τρέχει ένα πουλάρι. Έσπευσε να τρέχει για να το πιάσει  αλλά δεν πρόφθασε. Ένας λαγός πήδηξε πάνω από τον θάμνο. Έσπευσε να τον πιάσει – αλλά δεν το έπιασε . Βλέπει ένα περιστέρι που πετάει, έτρεξε να το πιάσει άλλα δεν μπόρεσε . Πετάξτε μακριά.

Ο νεαρός παρακολουθεί - ένα κοράκι περπατάει στο χωράφι, ψάχνει για σκουλήκια. Από το τίποτα έφτασε, έφτασε στο χέρι του - πιάστηκε.

"Αλήθεια", ρωτάει το κοράκι, "είσαι εσύ η ευτυχία μου;"
"Όχι", απαντάει το κοράκι. - Τι ευτυχία είμαι εγώ; Αλλά  μπορώ να σας πω πώς να τραβήξετε την ευτυχία.

- Πώς; - ρωτάει ο νεαρός.

- Πάρτε το αρωματικό χόρτο,  βάλτο κοντά στην αυλή, το πουλάρι θα έρθει στο σανό και θα παραμείνει μαζί σας. Πάρτε γλυκά καρότα, βαλτα κοντά  στον φράχτη. Ο λαγός θα έρθει τρέχοντας , να φάει ένα καρότο - θα μείνει κοντά σου. Σπόρια σιταριού στην αυλή - ένα μικρό περιστέρι θα πετάξει μέσα,  και θα εγκατασταθεί κάτω από μια στέγη.
"Είναι αυτή η ευτυχία;" - Ο νεαρός άνδρας  έμεινε έκπληκτος.

- Και η ευτυχία θα έρθει αργότερα. Όταν περνά μια ωραία και όμορφη κοπέλα, θα  βλέπει πώς τρώει ένα πουλάρι, ένας λαγό και ένα περιστέρι - θα σε αγαπά και θα σε παντρευτεί.

"...  Όταν δε κάποιος από τους Φαρισαίους τον ρώτησε, πότε έρχεται η βασιλεία του Θεού, απεκρίθη εις αυτούς και είπεν· “η βασιλεία του Θεού δεν έρχεται με εξωτερικήν πομπήν και εντυπωσιακά γεγονότα, ώστε να προκαλή την προσοχήν και παρατήρησιν των ανθρώπων." ( Λουκάς 17:20 ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: