Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης:" Η προσευχή των μητέρων για τα παιδιά τους εισακούεται από τον Θεό "!

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης:" Η προσευχή των μητέρων για τα παιδιά τους εισακούεται από τον Θεό "!


Πριν από αρκετά χρόνια ο Σεβασμ. Δημήτριος, επί πολλά έτη στην ιεραποστολή σε Ασία και Αφρική, ενώ ήταν στην Θεσσαλονίκη, ασθένησε σοβαρά και ήταν στο νοσοκομείο. Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο! Κάποιο συγγενικό πρόσωπο του π. Ιωάννη, που γνώριζε τον δεσπότη, τον παρακάλεσε να προσευχηθεί για την αποκατάσταση της υγείας του. Τότε ο Παππούλης είπε:


" Θα προσευχηθώ αλλά να πείτε και την μητέρα του να προσευχηθεί"!
Το συγγενικό αυτό πρόσωπο, τότε του είπε:" Μα δεσπότης είναι αυτός και χρειάζεται την προσευχή της μητέρας του"; Αλλά ο άγιος Γέροντας επέμεινε και είπε:" Να της πείτε να κάνει προσευχή, γιατί ο καλός Θεός ακούει τις προσευχές των μητέρων "! Και δόξα τω Θεώ ο επίσκοπος έγινε καλά! Επίσης μας έλεγε ότι οι μητέρες πρέπει να κάνουν καθημερινά την Παράκληση της Παναγίας ή ενός άλλου αγίου για τα παιδιά τους!


Αγιορείτης ιερομόναχος, άμεσος μαθητής του αγίου Παϊσίου, μου έλεγε σχετικά ένα ευλογημένο περιστατικό που έζησε με τον άγιο Παΐσιο! Ο Άγιος κάποτε υπέφερε από έναν έντονο πόνο και του είπε:" Πάτερ να το φιλήσω, να περάσει"; Και ο άγιος Παΐσιος του απάντησε:" Α, αυτό το ευεργέτημα το έδωσε ο Θεός μόνο στις μητέρες για τα παιδιά τους! Να τα φιλούν δηλαδή εκεί που υπάρχει ο πόνος και να γίνονται καλά"!
Ας έχουμε τις άγιες ευχές τους, πολύτιμο στήριγμα στην ζωή μας! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής, Εκπαιδευτικός, Σέρρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: