Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Υπήρχε μια τέτοια περίπτωση.

Υπήρχε μια τέτοια περίπτωση. Μια φορά, μετά τη λειτουργία, ένας νεαρός άνδρας πλησίασε τον ιερέα και ζήτησε να του επιτρέψουν να κάνει μια ανακοίνωση στην εκκλησία. Ο πατέρας επέτρεψε. Τότε ο νεαρός, ανήσυχος, είπε: «Αδέρφια και αδερφές, είμαι μαθηματικός στην εκπαίδευση, αλλά δουλεύω σε εταιρεία υπολογιστών, αυτό είναι το ψωμί μου. Βασικά, όλα όσα ξέρω στη ζωή είναι μαθηματικά. Θέλω να κάνω κάτι για τον Θεό, για τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, μόνο πηγαίνω στην εκκλησία τις Κυριακές. Γενικά, αν κάποιο από τα παιδιά σας έχει προβλήματα με τα μαθηματικά, θα σας έρχομαι μια με δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι ακριβώς, για τη δόξα του Θεού. Και θα τραβήξω τα παιδιά σας στα μαθηματικά. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω». Την επόμενη εβδομάδα, αρκετές γυναίκες πλησίασαν με προτάσεις πού σπουδάσαν ξένες γλώσσες, λέγοντας ότι ήθελαν επίσης να κάνουν κάτι για όνομα του Θεού. «Μου άρεσε η ιδέα», λέει ένας. «Θέλω επίσης να δώσω μαθήματα για τον Θεό», λέει ένας άλλος. - Θα έρθω στα παιδιά σας, ειδικά αν μένουν στην ίδια περιοχή. Θα μπορέσω να βελτιώσω τα παιδιά σας στα γερμανικά».


Αμέσως, κάποιοι μπαμπάδες και μαμάδες ανταποκρίθηκαν, γιατί όλοι έχουν παιδιά και τα μισά από αυτά τα παιδιά δεν είναι μπουμ-μπουμ στα μαθηματικά.


Τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να φέρνουν κόσμο στην εκκλησία: «Αν κάποιος από τους ηλικιωμένους έρθει στην εκκλησία μας, τότε να έχετε κατά νου ότι κάθε Κυριακή τέτοια ώρα θα στέκομαι με το μίνι λεωφορείο μου στη γωνία του τάδε και του τάδε στο σπίτι. Θα σας πάρω και θα σας  φέρω. Θα το κάνω για τον Θεό. Δεν ξέρω μαθηματικά, αγγλικά, αλλά έχω αυτοκίνητο». 

Τότε προέκυψε η ιδέα να συνθέσουμε ένα τετράδιο, στο οποίο είναι γραμμένο από τη μια: «Χρειάζομαι βοήθεια», και από την άλλη: «Μπορώ να βοηθήσω». Και στη στήλη «Μπορώ να βοηθήσω», για παράδειγμα, κάποιος συνταξιούχος γράφει: «Μπορώ να πάρω έναν ή δύο φοιτητές στο σπίτι μου δωρεάν ή με ενοίκιο, υπάρχει ένα δωμάτιο δωρεάν, μένω μόνος». 

Οι άνθρωποι ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάτι καλό. Ο Σατανάς και μόνο μισεί κάθε καλό. Αυτό είναι μίσος, μια φοβερή, επίμονη κακία απέναντι σε κάθε είδος αγαθού και μια επιθυμία να σβήσει κάθε είδους φωτιά που αναβοσβήνει. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλύτεροι από ότι φαίνονται  στην πραγματικότητα! 


Αρχιερέας Αντρέι Τκάτσεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: