Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΡΑΒΟΛΉ Ο ΙΣΜΑΉΛ.Παραβολή

 

Ο έμπορος Ισμαήλ ζούσε σε μια αραβική πόλη. Όποτε έβγαζε εμπορεύματα στους πελάτες, τους εξαπατούσε  πάντα για μερικές δραχμές. Και ο πλούτος του αυξήθηκε πολύ. Ωστόσο, τα παιδιά του ήταν άρρωστα και ξόδεψε πολλά χρήματα για γιατρούς και φάρμακα. Και όσο περισσότερο ξόδευε για τη θεραπεία των παιδιών, τόσο περισσότερο εξαπατουσε τους πελάτες του. Όσο όμως εξαπατούσε τους πελάτες, τόσο περισσότερο αρρώσταιναν τα παιδιά του.

 

Κάποτε, όταν ο Ισμαήλ καθόταν μόνος του στο μαγαζί του, γεμάτος άγχος για τα παιδιά του, του φάνηκε ότι για μια στιγμή άνοιξαν οι ουρανοί. Σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό για να δει τι συνέβαινε εκεί. Και βλέπει: άγγελοι στέκονται σε τεράστιες κλίμακες που μετρούν όλες τις ευλογίες με τις οποίες ο Κύριος προικίζει τους ανθρώπους. Και τώρα, ήταν η σειρά της οικογένειας Ισμαήλ. Όταν οι άγγελοι άρχισαν να μετρούν την υγεία των παιδιών του, έριξαν λιγότερη υγεία στη ζυγαριά από ό, τι υπήρχαν τά βάρη στη ζυγαριά. Ο Ισμαήλ θύμωσε και θέλησε να φωνάξει στους αγγέλους, αλλά τότε ένας από αυτούς γύρισε προς το μέρος του και του είπε:

 

«Το μέτρο είναι σωστό. Γιατί είσαι θυμωμένος? Δεν δίνουμε στα παιδιά σας ακριβώς όσα δεν δίνετε στους πελάτες σας. Και έτσι θα πιστέψεις την αλήθεια του Θεού ».

 

Ο Ισμαήλ πετάχτηκε σαν να τον είχαν τρυπήσει με σπαθί. Και άρχισε να μετανοεί πικρά για το βαρύ αμάρτημά του. Από τότε, ο Ισμαήλ όχι μόνο ζύγιζε σωστά, αλλά πάντα πρόσθεσε και περίσσεια.

Και τα παιδιά του επανήλθαν στην υγεία τους.

 

Άγιος Νικόλαος της Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: