Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

" ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ..."" ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ..."

~Εκοιμήθη προ ολίγου,ημέρα της Φωτοφόρου Σκέπης της Παναγίας μας,
η Γερόντισσα Θεοκτίστη,Ηγουμένη της
 Ιεράς Μονής Οσίου Ιερωνύμου Σκούρτων Βοιωτίας
(Μετόχιον Ι.Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας).

Η Μακαριστή Γερόντισσα απο μικρής ηλικίας είχε εμφανή κλίση προς την αφιέρωση.
Εκάρη μοναχή στην Ιερά ΑγίαςΤριάδος στο Λύρειο Ίδρυμα απο τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αττική και Μεγαρίδος κυρό Νικόδημο Γκατζιρούλη .
Διηκόνησε παράλληλα με τα μοναχικά της καθήκοντα για πολλά χρόνια τα ορφανά παιδιά του ιδρύματος και τα στήριξε ως φιλόστοργος Μητέρα.
Για κάποιο χρονικό διάστημα,συνέχισε την μοναχική της βιωτή στην Μονή Μαζαρακίου και στην Μονή Αγίου Νικολάου στον Ορχομενό.
Τα τελευταία έτη,εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιερωνύμου και Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στα Σκούρτα Βοιωτίας με την ευλογία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ.Κωνσταντίνου.
 
Ήταν απο τα πρώτα άτομα τα οποία ευλόγησαν την επαναλειτουργία της Μονής μας,ενίσχυσαν παραμυθιτικά και μητρικά την εγκατάσταση μας εδώ και λόγω γειτνίασης των Μονών,προσπαθούσε να μην λείπει απο τις Θείες Λειτουργίες που τελούσαμε.

Μας δίδαξε πολλά με την προσευχητική της παρουσία και άπειρες φορές μας κατεύθυνε στο αναλόγιο με τις μουσικές τις γνώσεις.
Ήταν άριστη ψάλτρια και παράδειγμα ακραιφνούς μοναχικής πολιτείας με μια καλογερική χρεία άλλης εποχής.

Ευχόμεθα η Κυρία Θεοτόκος,ο Όσιος Ιερώνυμος,η Οσία Θεοκτίστη η Μηθυμναία και η Αγία Αναστασία η Ρωμαία να παραδώσουν στην Αιωνιότητα την Μακαρία και Αγωνιστική ψυχή της και ζητούμε ταπεινώς την ευχή της και την προσευχή  της προς το Νυμφίο Χριστό , τον οποίο απο μικρό παιδάκι Αγάπησε ! 
Χριστός Ανέστη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: