Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο επικήδειος λόγος του κυρίου Μαυρόπουλου Δημητρίου, για τον αγαπημένο μας Κώστα Γανωτή."Μακαρία ἡ ὁδὸς ᾗ πορεύῃ σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοι τόπος ἀναπαύσεως..."
Ο επικήδειος λόγος του κυρίου Μαυρόπουλου Δημητρίου, για τον αγαπημένο μας Κώστα Γανωτή, που εκφωνήθηκε στο τέλος της ακολουθίας, συγκινητικός και άρτια τεκμηριωμένος στο ποικίλο έργο και τον βίο του καθηγητή-πατέρα-παππού μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

( Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα (Καισαριανή) το 1944 από μικρασιάτες γονείς. Τέλειωσε τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως θεολόγος στη Μέση Εκπαίδευση από το 1969 μέχρι το 1989. Υπήρξε μέλος της ομάδας που εξέδιδε το περιοδικό "Σύνορο" (1964-1967). Από το 1982 μέχρι το 1989 υπήρξε βασικός συνεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ "Σήμερα είναι Κυριακή". Το 1978 ξεκίνησε την έκδοση των "Απάντων" του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, ιδρύοντας τον εκδοτικό οίκο "Δόμος". Το 1986 ίδρυσε σεμινάριο με τον τίτλο "Θεολογικό εργαστήριο", στο οποίο παραδίδει μαθήματα θεολογίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Είναι πατέρας τριών παιδιών. )


Δεν υπάρχουν σχόλια: