Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ "Είμαι 91 ετών και τώρα μαρτυρώ και στον εαυτό μου και στους άλλους, ότι ο Κύριος ξέρει τα μύχια μας και κατά την πίστη και τον πόθο μας για την αλήθεια, κυβερνά τη ζωή μας συχνά θεραπεύοντας και διορθώνοντας όσα λόγω αγνοίας και ακατανοησίας ίσως εμποδίζουν την πραγματοποίηση του θελήματος του Θεού στη ζωή μας."Αγαπητέ πάτερ Τ.!

Από την πλευρά μας, είναι αναγκαίο και σημαντικό
να έχουμε στη ζωή την εσωτερική πνευματική ορμή προς την επιθυμία να εκτελέσουμε το θέλημα του Θεού. 

Πιστέψτε με, ο Κύριος θα δεχτεί και θα δικαιώσει την ειλικρίνεια των αισθημάτων μας. 

Αυτός, χωρίς εμείς να το καταλάβουμε και να το νιώσουμε, καθοδηγεί μέσα από τη ζωή την εύθραυστη βαρκούλα μας με το σταθερό Του χέρι.

Είμαι 91 ετών και τώρα μαρτυρώ και στον εαυτό μου και στους άλλους, ότι ο Κύριος ξέρει τα μύχια μας και κατά την πίστη και τον πόθο μας για την αλήθεια, κυβερνά τη ζωή μας συχνά θεραπεύοντας και διορθώνοντας όσα λόγω αγνοίας και ακατανοησίας ίσως εμποδίζουν την πραγματοποίηση του θελήματος του Θεού στη ζωή μας.

Έδωσα τις εξετάσεις του σεμιναρίου χωρίς καθόλου μελέτη, όντας ήδη κληρικός και πριν τη χειροθεσία εξετάστηκα από την επιτροπή των αντιπροσώπων στη διοίκηση της μητροπόλεως Μόσχας.

Αγαπητέ πάτερ Τ., εγώ τότε δεν ήμουν δεσμευμένος με τόσο πλήθος τίτλων, όπως εσείς τώρα αλλά ο ζωντανός ζήλος για τη διακονία μεσίτευσε για μένα ενώπιον Θεού και ανθρώπων για να γίνω πνευματικός και κατά τη μεταπολεμική περίοδο αυτό ήταν πολύ υπεύθυνο, σοβαρό και, θα το πω, επικίνδυνο. Δόθηκα σε αυτή τη διακονία. 

Στην Ακαδημία σπούδαζα εξ αποστάσεως. Μισό χρόνο πριν την τελειώσω, ενώ είχα ήδη γράψει και τη διπλωματική εργασία, ο Κύριος με μεταφέρει σε άλλο διακόνημα: στη φυλάκιση, σε νέο ποίμνιο και νέα ποιμαντορία. Είχα διανοηθεί εγώ τέτοια εμφάνιση του θελήματος του Θεού;
 Βέβαια, όχι. 

Αλλά για ποιο λόγο σάς τα λέω αυτά; 

Παραδοθείτε κι εσείς αληθινά με την ψυχή σας στο θέλημα του Θεού, χωρίς να σχεδιάζετε ο ίδιος, χωρίς να διαφημίζετε τις ικανότητες σας ο ίδιος. Τώρα, δόξα τω Θεώ, υπάρχει Δεσπότης, εκτελέστε την ευλογία του, χωρίς να σκέφτεστε σήμερα πώς θα καταλήξει το αύριο. 

Το κύριο είναι ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης, διότι πέρασε το σχολείο από υποτακτικός μέχρι αρχιερέας. Ακόμη κι αν τα σχέδια του ξεφύγουν προς ανθρώπινες μόνο επιθυμίες, πιστέψτε με, ο Κύριος επεμβαίνει αποφασιστικά και αυτεξουσίως και η Αλήθεια του Θεού θριαμβεύει. Ελθέ, Κύριε, ελθέ.


3 Απριλίου 2001
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ .ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ
Με λεπτότητα και αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: