Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ " Η ζωή, μικρούλα μου, είναι σχολή που διαρκεί μια ζωή και περιοδικά δίνουμε εξετάσεις στην πνευματικότητα. Ορίστε, σου εύχομαι να περάσεις σε αυτή τη σχολή και να μην κρίνεις τους ανθρώπους και τη ζωή επιφανειακά."
Ν.!


Εσύ, λοιπόν, μικρούλα μου, πνευματικά έχασες τον δρόμο σου και ψάχνεις στη ζωή όχι τον Θεό, αλλά αυτό που ονομάζουν τώρα πνευματική άνεση, να περνάς καλά.

 Τώρα σπουδάζεις στο ινστιτούτο, έχοντας επιλέξει μια συγκεκριμένη ειδικότητα. και όλες οι προσπάθειες σου είναι προσανατολισμένες προς την απόκτηση γνώσεων σε αυτό τον τομέα.


Όμως στα ζητήματα της πίστης για κάποιο λόγο περιορίζεις τον εαυτό σου σε υπερβολικά πρωτόγονη αντίληψη και θέλεις ένα: το να περνάς καλά. Δεν γνωρίζεις τις βάσεις της πίστης, δεν βρήκες τον χρόνο να προσπαθήσεις να καταλάβεις τον θεμελιώδη άξονα της ζωής του κόσμου εδώ και 2000 χρόνια.


Άρα, αγαπητή μου ρεπόρτερ, ας αναβάλλουμε τη συζήτηση μας μέχρι τη στιγμή, που θα προβληματιστείς για τις στοιχειώδεις γνώσεις περί της Ορθοδόξου πίστεως.

 Η ζωή, μικρούλα μου, είναι σχολή που διαρκεί μια ζωή και περιοδικά δίνουμε εξετάσεις στην πνευματικότητα. Ορίστε, σου εύχομαι να περάσεις σε αυτή τη σχολή και να μην κρίνεις τους ανθρώπους και τη ζωή επιφανειακά. Για αρχή δοκίμασε να γνωρίσεις τον εαυτό σου και αληθινά Ορθοδόξους χριστιανούς, που ήδη ολοκλήρωσαν τον αγώνα της ζωής τους και σήκωσαν τον σταυρό τους δι' αυτής.


Τρία θελήματα κυβερνούν τη ζωή: του Θεού, του εχθρού και το δικό μας το ανθρώπινο και κανείς δεν θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από την πάλη κατά την επιλογή ποιον να ακολουθήσει. Μακάρι να μην έρθει, αγαπητή Ν„ η ώρα της τρομερής καταστροφής, όταν θα ακούσουμε την απόφαση του Κυρίου: «ουκ οίδα υμάς».


Εσύ όμως θες να είσαι μαζί με τον Θεό χωρίς σταυρό, μα αυτό δεν γίνεται.
Ο Κύριος να σου δώσει σοφία.ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ .ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΠΣΚΩΦ
Με λεπτότητα και αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: