Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΛΗΜΗ.


Ό σπλαχνικός και κατά πάντα ευεργετικός Πατέρας ελεεί αυτούς πού τον φοβούνται, και χορηγεί με καλοσύνη και καταδεκτικότητα τις δωρεές του σ' εκείνους πού πηγαίνουν σ' αυτόν με άδολη σκέψη. Γι' αυτό ας μη αμφιταλαντευόμαστε, ούτε να αμφιβάλλει ή ψυχή μας για τις υπέροχες και ένδοξες δωρεές του.
Μακριά από μας ή γραφή πού λέει· «οι δίψυχοι είναι ταλαίπωροι, αυτοί πού έχουν δισταγμούς στην ψυχή τους, αυτοί πού λένε· Αυτά τα ακούσαμε και στην εποχή των πατέρων μας και γεράσαμε και δεν έγινε τίποτε από αυτά.

Ανόητοι συγκρίνετε τους εαυτούς σας με το δένδρο· πάρετε για παράδειγμα την κληματαριά στην αρχή ρίχνει τα φύλλα της, έπειτα βγάζει βλαστό, έπειτα φύλλα, υστέρα άνθη και υστέρα από αυτά αγουρίδα και έπειτα σταφύλι.
Βλέπετε ότι μέσα σε λίγο καιρό ωριμάζει ο καρπός του δέντρου. Αληθινά γρήγορα και ξαφνικά τελειώνει το θέλημα του, όπως επιβεβαιώνει και ή Γραφή, λέγοντας ότι- «θα έρθει γρήγορα και δεν θα χρονίσει, θα έρθει ξαφνικά ο Κύριος στον ναό του και ο άγιος τον όποιο
περιμένετε»

Ας καταλάβουμε, αγαπητοί, ότι ο Δεσπότης δείχνει διαρκώς σ' εμάς την ανάσταση πού πρόκειται να γίνει, της οποίας την αρχή έκανε ανασταίνοντας τον Κύριο Ιησού Χριστό από τους νεκρούς. Ας δούμε, αγαπητοί, την ανάσταση πού γίνεται κατά καιρούς. Ή ήμερα και ή νύχτα μας φανερώνουν την ανάσταση· κοιμάται ή νύχτα, ανασταίνεται ή μέρα, φεύγει ή μέρα, έρχεται ή νύχτα.

Ας πάρουμε τους καρπούς- ο σπόρος πώς και με ποιο τρόπο γίνεται; Βγαίνει ο σποριάς και ρίχνει στη γη καθένα από τους σπόρους· αυτοί πέφτοντας στη γη ξεροί και γυμνοί διαλύονται, και ύστερα από τη διάλυση ή μεγαλειότητα της πρόνοιας του Δεσπότη τους ανασταίνει, και από τον ένα αυξάνεται και παράγει καρπό.

40. Ψαλμ. 33,12-18 και 3Ι,10. 41. Μαλ. 3,1.

ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΡΩΜΗΣ. ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ Α ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: