Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Άνθιμος " Η ηλεκτρονική επικοινωνία του διαδικτύου καθιστά τα παιδιά άβουλα.. "

Στους κινδύνους του διαδικτύου, τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό αναφέρθηκε χθες από τον ιερό ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, προτρέποντας όλους τους γονείς να μιμηθούν τον πατέρα του Ευαγγελίου ο οποίος έφερε ενώπιον του Κυρίου το παιδί του για το θεραπεύσει.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στην αρχή του κηρύγματός του, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αγωνία και δεν είναι τρόμος των γονέων όταν βλέπουν τα παιδιά τους, να καταντούν άνθρωποι χωρίς καμία αρχή και να κάνουν πράξεις οι οποίες βλάπτουν το κοινό σύνολο, όπως κλοπές και καταστροφές μέσα στη ζωή μας! Δεν είναι πίκρα για τους γονείς όταν βλέπουν τα παιδιά τους, ότι δεν μπορούν να τελειώσουν το Πανεπιστήμιο, για τα οποία έχουν δώσει τα πάντα και αυτά να μην μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους;»

Επίσης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στους κινδύνους του Διαδικτύου, τονίζοντας ότι «η ηλεκτρονική επικοινωνία καθιστά τα παιδιά άβουλα, και σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με τους ειδικούς να αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα από μικρή ηλικία. Υπάρχουν παιδιά που επικοινωνούν με ειδικούς τρόπους και ειδικά μέσα με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο, οι με παραστάσεις απ΄ όλο τον κόσμο η με ανήθικες πράξεις σαρκικές. Τότε εσωτερικά η ψυχή τους, τραυματίζεται από όλα αυτά. Όλα αυτά η σημερινή τεχνογνωσία, τα έφερε μέσα στα σπίτια, και υπάρχουν παιδιά που τα θαυμάζουν μεν οι γονείς για την πρώτη κατάκτηση του διαδικτύου, αλλά και την άλλη στιγμή αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά τους έχουν προχωρήσει πολύ και παρουσιάζουν συμπτώματα νοσηρότητας».

«Εγώ θα έλεγα σε όλα αυτά, σε όλους τους γονείς, σε όλους τους δασκάλους και σε όλους τους πνευματικούς και ιεροκήρυκες.Κάντε την πράξη που έκανε σήμερα ο πατέρας του παιδιού που θεραπεύτηκε, ήρθε κοντά στο Χριστό και έπεσε με τα γόνατα κάτω λέει το Ευαγγέλιο και του είπε: "Διδάσκαλε, έφερα σε εσένα το παιδί μου, που πάσχει από φοβερό νόσημα και είναι άλαλο" και ο Χριστός θα βοηθήσει», συνέχισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Ο Παναγιώτατος, αναφέρθηκε και για τα παιδιά εκείνα τα οποία έχουν πέσει θύματα των ναρκωτικών και του αλκοολισμού, τονίζοντας ότι «Προχθές, έστειλα ένα παιδί σε μια αρμόδια υπηρεσία για να το βοηθήσουν να φύγει από τα ναρκωτικά, και του είπαν να κάνεις υπομονή γιατί αναμένουν πριν από σένα 3.000 στη σειρά. Μου το είπε και έμεινα ενεός! Όσο για το θέμα του αλκοόλ το ζω καθημερινά στη Μητρόπολη, προσπαθούμε λίγο την νύχτα να κοιμηθούμε και ξυπνάμε από τις φωνές. Βγαίνουν από τα νυχτερινά κέντρα, στις 2, στις 3 ουρλιάζοντας. Και τώρα το πρωί που βγήκα να έρθω για τη λειτουργία, έβγαιναν από τα αυτά τα κέντρα και τρίκλιζαν».

«Τι είναι αυτοί; Αυτοί θα κρατήσουν την κοινωνία, αυτοί θα γίνουν γονείς, αυτοί θα προκόψουν στα επαγγέλματα τους; Αυτοί θα είναι εκείνοι που θα βοηθήσουν την πατρίδα που όντως κινδυνεύει; Πως, με ποια νεολαία;» συνέχισε ο κ. Άνθιμος.

Τέλος, ο κ. Άνθιμος προέτρεψε όλους να παρακαλούν τον Θεό και να πουν: «Διδάσκαλε, αγαθέ έφερα τον υιό μου που έχει πνεύμα άλλαλον, η έχει το πάθος των ναρκωτικών, του αλκοολισμού η του ανήθικου βίου, η του διαδικτύου που καταστρέφει τα μικρά παιδιά. Σε παρακαλώ κάνε τα καλά, και ο Χριστός θα τα κάνει με την προσευχή μας, με τον εκκλησιασμό και με τη συμπαράσταση όλων μας. Άλλα εάν δεν προσπαθήσετε οι γονείς, οι παππούδες και οι δάσκαλοι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο να επιτευχθεί».

Παρακάτω ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για την χορήγηση της Ιθαγένειας:

Με αυξημένη ανησυχία οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν την κατ’ αρχήν υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την απόκτηση τής Ιθαγενείας από τους μετανάστες.

Συμμετέχομε όλοι σ’ αυτή την αγωνία και ιδιαίτερα οι Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών από τη Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο έως και τα νησιά του Αιγαίου.

Το νομοθέτημα αυτό, που θα το εξετάση και στο σύνολό του, η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται με ένα εύκολο τρόπο ως προς την υπερψήφισή του, σε μια συγκυρία που η Γαλλία επιχειρεί να ενισχύση την εθνική της αυτοσυνειδησία, η Γερμανία έχει ως υπ’ αριθμόν ένα (1) το πρόβλημα των ετεροθρήσκων αλλοδαπών πολιτών της, ηΟλλανδία ευρίσκεται σε πραγματικό συναγερμό για να διαφοροποιήση παλαιότερες αποφάσεις της έναντι των μεταναστών, και η Ιταλία θέτει όρια και περιορισμούς για την είσοδο μεταναστών στη χώρα αυτή.

Αντίθετα στην πατρίδα μας, οι αρμόδιοι κρατούντες, φαίνεται να βιάζονται προκειμένου να διευκολύνουν την χορήγηση Ιθαγενείας στους μετανάστες για ιδικούς τους λόγους, χωρίς όμως να υπολογίζουν τι πρόκειται να υποστούν οι νέες γενηές τών Ελλήνων μετά από λίγα χρόνια σαν αποτέλεσμα μιας εσφαλμένης πολιτικής γραμμής.

Απευθύνομε έκκληση, οι πνευματικοί ταγοί, έστω και την τελευταία στιγμή, η επεξεργασία του Νομοσχεδίου εν τω συνόλω να προβλέψη τις ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό να αποτραπή η αθρόα είσοδος παρανόμων μεταναστών, των οποίων πολλές φορές είναι άγνωστη και η πραγματική εθνικότητα, και το θρήσκευμα. Εάν η μικρή σε εδαφική έκταση πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεχθή το πλήγμα αυτό της αποδόσεως τής Ιθαγενείας στα πλήθη των μεταναστών, τότε έχομε το δικαίωμα να επαναλάβωμε την παλαιά τραγική ομολογία τών Ελλήνων Χριστιανών της Κωνσταντινουπόλεως ότι «ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ».

Σε ο,τι αφορά στην πληροφόρηση για την μείωση της εορτής τής 25ης Μαρτίου, ως προς την παρέλαση τών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τον περιορισμό τής Εθνικής Εορτής στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, η ανταπόκριση τών Ελλήνων πολιτών συνοψίζεται σε ένα σύνθημα:

«Ψηλά τις σημαίες μας και τις καρδιές μας, για να κρατήσωμε την Ελλάδα μας,

στην ιστορία της

και στην εκπλήρωση της αποστολής της στον διεθνή ορίζοντα».


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ANΘΙΜΟΣ

{ Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
Συντάχθηκε απο τον Αιμίλιο Πολυγένη }πηγή :

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4485:-q-q&catid=13


Δεν υπάρχουν σχόλια: