Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μόσχας Κύριλλος: «Ο Πατριάρχης Αλέξιος διεφύλαξε την ενότητα» «Покров Пресвятой Богородицы»
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τα  αποκαλυπτήρια και εγκαίνια του ανδριάντα του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου Β΄, τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Να αναφερθεί ότι ο ανδριάντας βρίσκεται στην Λευκορωσία, και έχει τοποθετηθεί λίγο πριν την είσοδο στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μινσκ κ. Φιλάρετος, Μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Υπουργός Θρησκευμάτων της Λευκορωσίας, ο Δήμαρχος Μινσκ, ο Πρέσβης της Ρωσίας, Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας μετά το πέρας του αγιασμού, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου Β΄.

«Σήμερα εγκαινιάσαμε τον ανδριάντα προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξίου Β΄, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της Ρωσικής Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές. Ο Πατριάρχης Αλέξιος διεφύλαξε την ενότητα της Εκκλησίας, και ο ρωσικός λαός κράτησε την πνευματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης πρόσθεσε: «Ο Πατριάρχης Αλέξιος έδωσε ζωή σε χιλιάδες Εκκλησίες και μοναστήρια, σε θεολογικά σχολεία και σεμινάρια, αλλά και σε άλλες εκκλησιαστικές δραστηριότητες που δεν υπήρχαν σε προηγούμενες δεκαετίες».

«Είναι μεγάλο γεγονός ότι το μνημείο αυτό στήθηκε εδώ στο Μινσκ! Πρόκειται για μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον μακαριστό Πατριάρχη από τον λαό της Λευκορωσίας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια: