Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Δεν έχουν εμφανιστεί τα ''φιδάκια της Παναγίας''Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» και δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά;

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους κατοίκους στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, καθώς κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς, μέχρι την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όπου και κρύβονται πάλι στις φωλιές τους.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σε σχήμα σταυρού και θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς, ενώ η παρουσία τους σηματοδοτεί την καλοτυχία.

Ωστόσο, πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, ενώ ύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή στο νησί.

Σημειώνεται επίσης ότι το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 - χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/25849-2014-08-09-13-07-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: