Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΚΛΙΝΣΚ. Ο ΠΑΤΗΡ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
Παρηγορητική πρόβλεψη


Μεταξύ των γνωστών για τον ζήλο στην εκπλήρωση των ποιμαντικών καθηκόντων και την ειλικρινή, πατρική φροντίδα για τούς απλούς ανθρώπους στη Μονή τού Γκλίνσκ ήταν και ό πατήρ Πορφύριος. Αυτός είχε δοκιμάσει πολλές θλίψεις, γνώριζε από πείρα την πικρία της προσβολής και το βάρος της αδικίας και γι’ αυτό εκ βάθους ψυχής συνέπασχε με τούς άδικη μένους και μπορούσε να κλαίει μετά κλαιόντων.


Ή συμμετοχή του στη θλίψη τών άλλων ελάφραινε και παρηγορούσε τούς προσερχόμενους σ’ αυτόν. Είχε παρατηρηθεί ότι ό Θεός τού είχε δώσει το χάρισμα να γνωρίζει τά σχετικά με τις μέλλουσες δοκιμασίες. Προ τού θανάτου του, μιλώντας για το μέλλον της Ρωσίας, είπε με βεβαιότητα: «Συν τώ χρόνω θά παρακμάσει ή πίστη στη Ρωσία. Ή λάμψη της γήινης δόξας θα τυφλώσει τον νου, ό λόγος της αληθείας θα υβρίζεται, άλλα χάριν της πίστεως θα εγερθούν απ’ τον λαό άγνωστοι για τον κόσμο και θα αποκαταστήσουν ότι καταστράφηκε».ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ. ΤΩΝ ΣΤΑΡΕΤΣ ΤΟΥ ΓΚΛΙΝΣΚ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: