Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ "Υπάρχει στην εποχή μας κάτι κοινό με την εποχή των πρώτων Χριστιανών"."Υπάρχει στην εποχή μας κάτι κοινό με την εποχή των πρώτων Χριστιανών".

Και αυτό είναι κοινό όχι μόνο στο γεγονός ότι ο 20ός αιώνας, όπως και ο πρώτος,  που επαναστάτησε εναντίον του Χριστού, στοιβάζοντας στη γη  το αίμα των μαρτύρων.

 Η εποχή μας έχει επίσης και κάτι  άλλο - σήμερα υπάρχουν λίγοι εκείνοι που έχουν απορροφήσει την πίστη με το μητρικό γάλα. Πολλοί ήρθαν στον Θεό αργά και την βρήκαν μερικές φορές στο χείλος του θανάτου, έχοντας ήδη βιώσει την εξάντληση της  ψυχή του τρόμου της ζωής χωρίς τον Θεό και την τρέλα της πάλης με τον  Θεό.
 Δεν υπάρχει κανένας αιώνας πιο φτωχός και διεφθαρμένος στο πνεύμα από το δικό μας.
 Και δεν υπάρχει πλέον  πιο ευλογημένη εποχή στον Κύριο για τη μετατροπή του Σαούλ σε Παύλο. Και έπειτα ο καθένας είχε τον δικό του δρόμο προς τη Δαμασκό, όπου είδε ξαφνικά ένα λαμπερό φως από τον ουρανό και ζήτησε με την ψυχή του  με ένα σοκ: "Κύριε! Τι θα μου διατάξεις να κάνω;
 "Η μετατροπή των ανθρώπων που πίστεψαν  ήταν τόσο φλογερή που από την πρώτη συνάντηση με τον Θεό μέχρι τον μοναχισμό υπήρξε  πολύ δυνατή .
 Έτσι οι τρεις νέοι μάρτυρες πήγαν στο μοναστήρι τις μέρες μας, τις οποίους  γνωρίζει ήδη ολόκληρος ο ορθόδοξος κόσμος – Ιερομόναχος  Βασίλειος, μοναχός Τρόφιμος, μοναχός Θεράπων.. ΣΤΑΡΕΤΣ  ΗΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ (schiarkhimandrite Ily (Nozdrin)

Δεν υπάρχουν σχόλια: