Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ. Η ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΣ ΖΩΣΙΜΑΣ.

Ο  μοναχός της Σιβηρίας  και  άγιος γέροντας, γεννήθηκε περίπου. 1740. Πέθανε στην πόλη Τουρινσκ στις 29 Δεκεμβρίου 1824 και θάφτηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Τορίνο


Κάποτε άκουσε τήν ακόλουθη συμβουλή από έναν αδελφό: αν κάποιου εξασθενεί ή όραση, τότε αντί να διαβάζει τούς χαιρετισμούς και τούς παρακλητικούς κανόνες της Θεοτόκου, μπορεί να κάνει μέσα του τήν έξης προσευχή στή Μητέρα του Θεού: «Ύπεραγία Θεοτόκε, σώσόν με τόν άμαρτωλό». Ό γέροντας συμφώνησε μ’ αυτό και το βράδυ άρχισε να προσεύχεται πρώτα στον Κύριο: «Κύριε Ιησού Χριστέ ...» κι έπειτα στήν Παναγία: «Ύπεραγία Θεοτόκε, σώσόν με τόν άμαρτωλό». Τις προσευχές αυτές τις έκανε με μεγάλη κατάνυξη στο Χριστό και τήν Παναγία. Μετά βυθίστηκε σε έναν ελαφρύ ύπνο και είδε δεξιά του τήν εικόνα της Μητέρας τού Θεού και αριστερά του τον Κύριο Ιησού Χριστό, όχι όπως τούς βλέπουμε στις εικόνες, αλλά σωματικά, με ανείπωτη ομορφιά, σα να βρίσκονταν πίσω από κουρτίνες. Κι όταν άνοιξαν οι κουρτίνες τούς είδε να στέκονται εκεί και προσευχήθηκε και στους δυο. ’Έτσι ξύπνησε και βρέθηκε σε έκσταση, με τήν καρδιά του γεμάτη από πνευματική χαρά, γιά το αναντίρρητο γεγονός ότι ή προσευχή αύτή ήταν αποδεκτή από το Θεό.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: