Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΟΜΟΣ Β' ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ









ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ


Το Άγιο Φως άναψε τα κεριά της στο ξενοδοχείο

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο που γίνεται η εμφάνιση του Αγίου Φωτός, το μεσημέρι Μ. Σαββάτου στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, έρχεται στο νου μου, η συγκλονιστική εμπειρία της μητέρας μου εκεί, πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου. Η αγράμματη αυτή γυναίκα, είχε σοβαρό κινητικό πρόβλημα στα κάτω άκρα, και προκειμένου να κινηθεί χρησιμοποιούσε δύο μπαστούνια. Προ δεκαετίας και πλέον, όταν επρόκειτο να γίνει μια εκδρομή στους Άγιους Τόπους, με γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο, στην οποία θα συμμετείχαν και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της, εκείνη παρ’ ότι υπερήλικη και με το πρόβλημα της αναπηρίας της, ζητούσε επίμονα, να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εκδρομή. Πράγματι πέτυχε να πάει και με τη βοήθεια των άλλων συνεκδρομέων επισκέφτηκε όλα τα προσκυνήματα, που έκανε το γκρουπ. Όταν όμως έφθασε η ημέρα του Μ. Σαββάτου, όπουτο μεσημέρι θα γινόταν στον Πανάγιο Τάφο, η Αφή του Αγίου Φωτός, η μητέρα μου ζητούσε να μεταβεί και εκείνη εκεί, προκειμένου να παραστεί στην τελετή. 

Επέμενε δε να είναι παρούσα στην τελετή, παρότι οι άλλοι προσκυνητές και κυρίως οι αδελφές της, της εξηγούσαν ότι δεν έπρεπε να τους ακολουθήσει, γιατί μέσα στο φοβερό συνωστισμό, που θα υπήρχε, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος θα την έσπρωχνε, θα έπεφτε κάτω, και θα την ποδοπατούσε το πλήθος. Τελικά δεν την πήραν μαζί τους και παρέμεινε στο ξενοδοχείο μόνη της, να κλαίει με πικρό παράπονο, επειδή δεν θα αξιωνόταν να δει και να ζήσει την Αφή του Αγίου Φωτός. Μέσα στο δωμάτιο όμως του ξενοδοχείου της συνέβη το εξής θαυμαστό: «Την ώρα που εμφανίστηκε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο, την ίδια ακριβώς ώρα, άναψαν και τα κεριά της μητέρας μου μέσα στο ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν». Αυτό το υπερφυσικό γεγονός το απευθύνω σ’ εκείνους που αμφισβητούν την Θεία προέλευση του Αγίου Φωτός, για να αντιληφθούν την άνωθεν επιβεβαίωση.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 14, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΗΛ:6972848891

Δεν υπάρχουν σχόλια: