Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.


 

Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Ήρθαμε εκ των προτέρων στον ναό του Ιωάννη του Βαπτιστή για να είμαστε πιο κοντά στο ιερό και τον πατέρα Γερμανό.

Όλοι προσπαθούν να είναι πιο κοντά του  και ως εκ τούτου οι άνθρωποι στέκονται πολύ κοντά, στον ιερέα. Στο  μικρό χώρο του ναού γίνεται όλο και πιο ζεστός. Μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα μόνο αν σηκώσετε το κεφάλι σας ψηλά στους υψηλούς τρούλους, στα  τοξωτά παράθυρα με τις ρομβοειδείς μπάρες.

Υπάρχει χρόνος για να προσευχηθείς και να κοιτάξεις γύρω σου. Κατά τη διάρκεια της προσευχής η ωραία πύλη  θα ανοίξει, και θα είναι ξεκάθαρα ευδιάκριτη η εικόνα ′′ Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού ′′ Κατά τη διάρκεια της προσευχής  ο Πατέρας Γερμανός θα πει περισσότερα από μία φορά: ′′ Κοιτάξτε τις αγιογραφίες!"

Θα έρθει αργότερα από την καθορισμένη ώρα: Κάθε φορά πριν την προσευχή  ο πατέρας Γερμανός λέει αυτό το κήρυγμα. Το κήρυγμα του πατέρα Γερμανού είναι μια θερμή κλήση στη μετάνοια, για να αλλάξετε κυριολεκτικά τη ζωή σας και να φύγετε από εδώ και πέρα μετανοημένοι.

Κατά τη διάρκεια της προσευχής , όταν ο Πατέρας Γερμανός  διαβάζει τις ιδιαίτερες προσευχές, όλος ο κόσμος  γονατίζει και όλοι λένε  την προσευχή του Ιησού,  και την προσευχή στην Ευλογημένη Παναγία. Διαβάζοντας προσευχές, ο Πατέρας Γερμανός βαφτίζει στο αγιασμό  ταυτόχρονα  το μικρό σκούρο καφέ  ξύλινο σταυρό του  και τον σκορπά  σαν ευλογιά στα κεφάλια και τα σώματα των κοντινών του. Όλοι προσπαθούν να τον φτάσουν για να ακουμπήσουν τον σταυρό τουλάχιστον το χέρι του. Ολόκληρος ο λαός  σε μια ενιαία ώθηση φτάνει για τον σταυρό, οι άνθρωποι κυριολεκτικά ξαπλώνουν ο ένας στον άλλο. Κάποια γυναίκα με δύναμη έχει βρεθεί στον ώμο μου και φωνάζει  άγρια. Πολλοί άνθρωποι κλαίνε. Στο μέρος του ναού  που διαχωρίζεται από τον κύριο χώρο του ναού μπροστά από το ιερό, στέκονται οι άνθρωποι, υπάρχουν κάποιοι απάνθρωποι ήχοι: κάποιος χτυπάει, φωνάζει, γρυλίζει και μουγκρίζει, έτσι κάνουν  οι δαίμονες. Μερικές φορές άνθρωποι από άλλες πόλεις που συνδέονται με αλυσίδες τους φέρνουν εδώ.

Δώσαμε όλοι  μας την προσοχή στο κορίτσι των 17 ετών που έφεραν οι γονείς. Βαρύ βλέμμα μαύρα  ματιά, συνεχώς συνοφρυωμένα φρύδια. Έσπρωξε τους γονείς της, φώναξε: ′′ Άσε με να φύγω!",- προσπάθησε να το σκάσει. Ο εξουθενωμένος πατέρας την κρατούσε με τη βία. ′′ Τι σοβαρή περίπτωση τρέλας ", είπε κάποιος εκεί κοντά. Ωστόσο, μετά την αναφορά, άκουσα τον πατέρα Γερμανό να λέει στους γονείς της κοπέλας: ′′ Δεν την έχετε θυμώσει καθόλου. Απλά σας  καταχράζεται ". Ο εξορκισμός γίνετε τρεις φορές μετά κοινωνεί. Ο εξορκισμός δίνει πνευματική και σωματική δύναμη για να καταπολεμήσουμε την αμαρτία. Αλλά μόνο, σύμφωνα με τον Πατέρα Γερμανό, ′′ αν αρχίσουμε να εκπληρώνουμε τους νόμους του Θεού, τότε οι δαίμονες θα τρέξουν μακριά, και οι αρρώστιες θα αποστραφούν, και θα υπάρχει χαρά και ελπίδα για σωτηρία ".


 Χρίζει τον καθένα με ένα ιερό λάδι από την Ιερουσαλήμ. Και στο τέλος της εξόδου είναι  άφθονος ο αγιασμός των Αγίων Θεοφανείων, συνεχίζοντας να κηρύττει σαν να καθοδηγεί και να ευλογεί όλους για μια νέα ζωή. Η ροή των ανθρώπων που κατεβαίνουν κάτω από τις απότομες σκάλες του ναού μετά τον εξορκισμό  φαίνετε ατελείωτη: ηλικιωμένοι και νέοι, , μεγάλοι  και ώριμοι άνδρες, μητέρες με ήδη μεγάλα παιδιά, άτομα κάθε είδους, ηλικίες από όλη τη Ρωσία περπάτησαν και περπατούν ... 


Φαίνεται ότι ολόκληρη η Ρωσία περπατούσε μετά τον εξορκισμό , ταπεινωμένη, αναγνωρίζοντας τις αμαρτίες της, αναζωπυρώνοντας την πίστη των Ορθοδόξων σε μια καθαρή θεοσεβούμενη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: