Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ανανέωση της εικόνας την Μεγάλη Σαρακοστή

Ανανέωση της εικόνας την Μεγάλη Σαρακοστή

 Η τελευταία ιστορία που θέλουμε να μοιραστούμε είναι η ιστορία της ανανέωσης μίας εικόνας.  Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ζούσαμε ακόμα στο Taman.  Ήταν Μεγάλη Σαρακοστή, γιορτή των Σαράντα Μαρτύρων της Σεμπαστιάς.  Είναι μια καθημερινή μέρα της εβδομάδας, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο ναό.

 Στάθηκα στα δεξιά της κεντρικής πύλης, και πάνω στο σημείο πού γίνονταν οι ομιλίες βρισκόταν μια εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε ένα στεφάνι από αγκάθια.  Ήταν μια παλιά λιθογραφία από τη Σοβιετική εποχή,  ξεθωριασμένη, ωχρή  σχεδόν ασπρόμαυρη.  Ένα τόσο παλιό χαρτί εικόνας.

 Στέκομαι, προσεύχομαι, κοιτάζω το εικονίδιο - και ξαφνικά βλέπω ότι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας γίνεται πιο φωτεινό, πλουσιότερο, οι σταγόνες αίματος από το στέμμα γίνονται πιο φωτεινές.

 Και συνειδητοποίησα ότι είχα δει την ανανέωση της εικόνας
 Νομίζω: ίσως μου φαίνεται;  Ίσως ο ήλιος να φωτίζει αυτό το εικονίδιο με κάποιον άλλο τρόπο;

 Και η εικόνα αλλάζει μπροστά στα μάτια μας... Και εκείνη τη στιγμή, μια γυναίκα που εργαζόταν σε αυτήν την εκκλησία για πολλά χρόνια, ήρθε σε μένα, η οποία έφερνε κάποια προσφορά προς το ιερό.  Και για να σιγουρευτώ ότι όλα συμβαίνουν πραγματικά,  μου λέει:

 - Κοίτα τον Κύριο!  Βλέπεις?!  Το βλέπετε αυτό ;!

 Και συνειδητοποίησα ότι είχε δει την ανανέωση της εικόνας.  Μόνο δύο ή τρία χρόνια τότε  που άρχισα να πηγαίνω στην εκκλησία ο Κύριος μου έδειξε ένα τέτοιο θαύμα στη Μεγάλη Σαρακοστή, ίσως για χάρη της ενίσχυσης της πίστης μου.

 Ιστορίες των Ντμίτρι και Ναταλία Βόλοντικοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: