Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Στη φωτογραφία ο Δρ. Μιχάλης Ντεμπέκης . Καρδιοχειρουργός.
Στη φωτογραφία ο Δρ. Μιχάλης Ντεμπέκης

Καρδιοχειρουργός

Για μια δουλειά 70 ετών, ο Debeki κάνει περίπου 60 χιλιάδες εγχειρήσεις καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, ανέπτυξε και εφάρμοσε πολλές καινοτόμες μεθόδους θεραπείας, σώζοντας χιλιάδες ζωές. Ακριβώς ο Debbies πρώτος  το 1964 βάζει μια παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας..

Πέθανε στις 11 Ιουλίου 2008 στο Χιούστον ένα μήνα πριν τα 100 του χρόνια.

«Γνωρίζω ανθρώπους με μικρό σπίτι και κήπο, αλλά με μια οικογένεια γεμάτη αγάπη.

Γνωρίζω προσωπικά αυτούς που έχουν εκατομμύρια δολάρια αλλά οι καρδιές τους είναι φθαρμένες και ζουν με ηρεμιστικά. Το στρες πρέπει να διασώζεται από τους ημιμαθείς. Η χορταστική απόλαυση θα τα κάνει χειρότερα. Οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ και οι καρδιές τους δεν είναι τεχνητές.

Το αλκοόλ είναι ο καλύτερος φίλος της καρδιακής προσβολής. Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος - να δείτε κωμωδία, να πάτε θέατρο, στη βίλα, να κολυμπήσετε στο ποτάμι. Πρέπει να είμαστε σε θέση να εξάγουμε θετικές εμπειρίες από τη ζωή.

Όλα είναι πολύ απλά. Σκέψου τι κάνεις και πρόσεχε τι τρως. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη μακροζωία. Φάτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα - κάνει καλό στην καρδιά. Μην τρώτε τίποτα κατεψυγμένο - συμπεριλαμβανομένου του κρέατος. Φρέσκο - μπορείς, αλλά πρέπει να πάρεις ένα μαχαίρι και να κόψεις το λίπος από αυτό - έτσι παρατείνεις τη ζωή σου. Το κυριότερο, μην υπερφαγείτε, μην αφήνετε το τραπέζι με την αίσθηση ότι θα σκάσετε ανά πάσα στιγμή. Και το κάπνισμα - σαν να χώνεις καρφιά στην καρδιά σου. "

Μιχαήλ Ντεμπέκι


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: