Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Γιατί ο Θεός επιτρέπει στους δίκαιους ανθρώπους να υποφέρουν;Γιατί ο Θεός επιτρέπει στους δίκαιους ανθρώπους να υποφέρουν; Μερικές φορές υποβάλλονται σε συκοφαντίες, άδικες επιθέσεις και οι άνθρωποι, ακόμη και πιστοί, θέτουν την ερώτηση: "Πώς είναι αυτό; Είναι δίκαιο;"

 

- Συλλογιζόμενος με αυτόν τον τρόπο, ο άνθρωπος περιορίζει το βλέμμα του κυρίως στο επίπεδο της γήινης ύπαρξης. Αν μιλάμε για πίστη, για Θεό, τότε τα όρια μεταξύ του γήινου και της αιωνιότητας είναι ήδη θολά. Δεν υπάρχει σύνορο. Διαβάστε τη Γραφή, ειδικά το Ευαγγέλιο. Ο Κύριος μας λέει για αυτό, αλλά για πολλούς, ίσως, κάτι δεν είναι ξεκάθαρο στο Ευαγγέλιο, γιατί κατανοούμε το καλό ως γήινο.

 

Ο άνθρωπος είναι αναπόφευκτα προορισμένος για την αιωνιότητα. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από το θάνατο. Τι θα είναι, δεν το γνωρίζουμε. Αμεσως για εμάς να είναι ένας συνηθισμένος θάνατος,ι κάποιος θα πεθάνει στον πόλεμο, κάποιος - από κακούς, από ασθένεια, αλλά αναπόφευκτα ένα άτομο πεθαίνει και η ψυχή του πηγαίνει εκεί. Μας φαίνεται άδικο όταν ένας άνθρωπος ζει με ηθική  άσχημη, κάνει πολύ κακό στον κόσμο με τις πράξεις του και ταυτόχρονα ευημερεί υλικά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αναγνωρίζουμε τη σημασία του αιώνιου, ότι αργά ή γρήγορα η ανθρώπινη ψυχή θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκείνη την αιωνιότητα στην οποία ένα άτομο θα ανταμειφθεί αναπόφευκτα, επειδή έζησε μια δίκαιη, ευσεβή ζωή ή, αντίθετα, θα είναι καταδικασμένος για το κακό του.

 

ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ (Nozdrin)

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: