Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΟΡΑΜΑ!!!

  

 

 

 

 Η μοναχή ΣΑΜΦΟΡΑ είπε:

 

- Λίγο πριν τον θάνατο του πατέρα Αμβρόσιου, είδα ένα όνειρο. Είναι σαν να στέκομαι σε έναν όμορφο κήπο. Τα φύλλα τρέμουν στα δέντρα, και το καθένα από αυτά επαναλαμβάνει την προσευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό» ... Και εδώ υπάρχει ένας λευκός ναός.

Μπαίνω και βλέπω ότι ο τρούλος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Μόλις σκέφτηκα γιατί συμβαίνει αυτό, άκουσα μια φωνή: "Αυτός είναι ο τόπος κατοικίας για τον Γέροντα Αμβρόσιο και σύντομα θα τελειώσει".

 Και καθώς ο ιερέας είχε ήδη πεθάνει, είδα σε ένα όνειρο ότι το φέρετρό του στεκόταν εκεί. Και τώρα τέσσερις άγγελοι με λευκές ρόμπες κατεβαίνουν από τον ουρανό, και στα χέρια τους έχουν κεριά και θυμιατήρια. Ρώτησα γιατί αυτοί,είναι τόσο λαμπεροί, κατέβηκαν στον τάφο του γέροντα και μου απάντησαν: «Γιατί είναι τόσο καθαρός». Τότε κατέβηκαν άλλοι τέσσερις άγγελοι, φορώντας κόκκινα άμφια, πιο όμορφα από τα προηγούμενα, και στην ερώτησή μου είπαν: «Για χάρη του ήταν  τόσο ελεήμονα». Και εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις άγγελοι, με μπλε άμφια, ανέκφραστη ομορφιά, και ρώτησα γιατί τόσο μεγάλη τιμή στον γέροντα. «Γιατί», απάντησαν, «είχε τόσες θλίψεις στη ζωή του και σήκωσε υπομονετικά τον σταυρό του».

 

Όσοι άκουσαν αυτή την υπέροχη ιστορία σταύρωσαν τον εαυτό σας  και αναφώνησαν: «Δόξα σε Σένα, Κύριε!».

 

Μοναχός Λάζαρ (Αφανάσιεφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: