Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η συμπλήρωση 11 ετών από την ουράνια και αιώνια ανάπαυση του Σεβασμιωτάτου Πατέρα Adrian Făgețeanu Ο πατέρας Adrian λέει:

 – Ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε σύγχυση και μεγάλη χειραγώγηση.  Η μεγαλύτερη όμως πονηριά είναι εκείνων που παριστάνουν τους πιο ορθόδοξους από όλους, όπως οι σεχταριστές, οι πιο δίκαιοι, και καυχιούνται άσκοπα... Αλλά ο Θεός δεν ζυγίζει τα λόγια, αλλά τις καρδιές και τις πράξεις.  Και στην Εκκλησία όλοι οι πιστοί έχουν τάξη και υπηρεσία, βρίσκονται όλοι σε μια ιεραρχία του Πνεύματος που στολίδι του είναι η ταπείνωση, η υπακοή στον Χριστό-Αλήθεια και η θυσία για τους άλλους.

 Ο πατέρας Adrian λέει επίσης:

 - Χωρίς ταπεινοφροσύνη και αγάπη, ακόμη και στη φυλακή δεν μπορείς να πονέσεις τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.  Οι μάρτυρες ενισχύθηκαν από τον Θεό γιατί ήταν σε κατάσταση μετάνοιας και όχι αυτοί, αλλά η χάρη του Θεού τους έκανε να ομολογήσουν τον Χριστό με τις μεγάλες και ακλόνητες βεβαιότητες του Πνεύματος.  Και ο Θεός δίνει τη χάρη Του μόνο στους ταπεινούς.  Οι καυχησιάρηδες συγκινούνται από τον διάβολο και την αρρωστημένη φύση τους... Γι' αυτό διστάζουν, πέφτουν... και με την πρόνοια του Θεού, να τους διορθώσει εγκαίρως, εδώ σε αυτή τη ζωή.

 Στη φυλακή, μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ένας χωρικός, απλός και πιστός άνθρωπος, υπομονετικός όσο κανένας άλλος στους ξυλοδαρμούς και τις προσβολές των φρουρών... Το όνομά του ήταν Ilie, η γυναίκα του ήταν Păuna, και είχαν ένα παιδί Teodor.  Ο Θεός να τους συγχωρέσει και να τους βοηθήσει αν ζουν.  Αυτός ο Ηλίας, κι ας ξυλοκοπήθηκε βαριά, καταραμένος από όλα τα ιερά, δεν σχολίασε τίποτα, δεν γκρίνιαξε, δεν του έβγαλαν ούτε ένα «άχ», πόσο μάλλον κανένα όνομα κανενός συντρόφου... Και αυτοί έγιναν πιο άγριοι. Δεν έχω δει κανέναν πιο γενναίο και αξιοπρεπέστερο από αυτόν.  Πολλοί διανοούμενοι υπέκυψαν στον φόβο, κάποιοι πριν από τους ξυλοδαρμούς, συμβιβάστηκαν με τους κομμουνιστές, αλλά μας έδωσε σε όλους ένα μάθημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: