Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑ ΟΥΚ ΕΧΩ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ..                Αγαπημένο πνευματικό παιδί του Οσίου Γέροντος Κυρίλλου, μαθαίνοντας την Κοίμηση του , έσπευσε στο Μοναστήρι, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον   πνευματικό της πατέρα.
         Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε  μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η στενοχώρια και το άγχος  της έφεραν  παραπανίσια κιλά, με αποτέλεσμα ,ούτε τα μέχρι τώρα ρούχα της να της κάνουν, αλλά ούτε και χρήματα είχε για να αγοράσει καινούργια, στα μέτρα της.
        Έτσι, εμφανίσθηκε στην Κηδεία ,  με μπλουζάκι , που λόγω της στενότητός του ήταν ακατάλληλο για την περίσταση.
       Όταν έφθασε στο σεπτό σκήνωμα του Οσίου  Γέροντος, κάποια κυρία της είπε, συμβουλευτικά, ότι έπρεπε να βάλει κάτι άλλο για να έλθει .
       Τότε εκείνη,σκύβοντας ασπασθεί τον Γέροντα με δάκρυα  , του είπε:
     - Γέροντα, εσύ ξέρεις τα προβλήματά μου, ξέρεις το ΓΙΑΤΙ,  και να, τώρα " ένδυμα ουκ έχω",  και ντρόπιασα και εσένα τον πνευματικό μου πατέρα ,ντροπιάστηκα κι εγώ..
        Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με και βοήθησέ με.
            Δύο ημέρες, μετά την κηδεία του Γέροντος και την επιστροφή της στην οικία τους, ο σύζυγός ήλθε φορτωμένος με τσάντες γεμάτες ρούχα γυναικεία και έκπληκτη,τον  άκουγε να της λέει, ότι ο ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου ,λίγο πιο κάτω, έκανε εκκαθάριση των ρούχων,  που παρέμειναν  αζήτητα στο κατάστημά του και τον φώναξε να τους τα χαρίσει. Με δάκρυα , ευχαρίστησε τον Όσιο Γέροντα, που τόσο γρήγορα, βρήκε τρόπο να την βοηθήσει, ακούγοντας την, την ώρα του τελευταίου ασπασμού!
(ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ, στη διάθεση της Μονής)
      Ο μακαριστός Όσιος Γέροντας Κύριλλος, Ηγούμενος της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ,  γνήσιος υποτακτικός και άξιος διάδοχος του Οσίου Ιακώβου, εκοιμήθη, εν Κυρίω, την 30/3/2012, ημέρα κατά την οποία στις Εκκλησιές ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος στην 
γλυκειά του Μανούλα, όπως την αποκαλούσε, την Παναγία μας.
    Και η Κηδεία του έγινε το Σάββατο του Ακαθίστου .
Το παραπάνω περιστατικό είναι ένα από τα πρώτα  θαύματα , που τέλεσε και τελεί, ο Όσιος Γέροντας ,  μετά την Οσιακή Κοίμησή του,  κατά τη διάρκεια της  δεκαετούς σωματικής απουσίας του.
       Κάθε μέρα, δέκα χρόνια τώρα, είναι δίπλα μας.
      Ένας μεγάλος και  γρήγορος  Άγιος!
Το άμεσο και αποτελεσματικό ΕΚΑΒ , της καθημερινότητάς μας.
Κανένα δεν αφήνει παραπονεμένο...
Και αυτά είναι δεν λόγια απλής συναισθηματικής φόρτισης, αλλά βιώματα βαθειά χαραγμένα μέσα μας.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ..
ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ..
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ..
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: