Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Στους βομβαρδισμούς της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου στα περίχωρα της πόλης Βολνοβάχα σκοτώθηκαν ο ιερομόναχος Βονιφάτιος και η μεγαλόσχημη μοναχή Σάββα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Patriarchia.ru, το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου του 2023, το χωριό Νικόλσκοε της περιοχής Βολνοβάχα υπέστη εκτεταμένους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο εγκαταβιούντες στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου, ο ιερομόναχος Βονιφάτιος και η μεγαλόσχημη μοναχή Σάββα.

 

Ο ιερομόναχος Βονιφάτιος απεβίωσε στη διάρκεια των βομβαρδισμών, ενώ η μεγαλόσχημη μοναχή Σάββα εκδήμησε το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου από το βαρύ τραυματισμό που είχε υποστεί την προηγούμενη ημέρα.

 

Η Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται στο χωριό Νικόλσκοε της περιοχής Βολνοβάχα και στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, από το Μάρτιο του 2022, υφίσταται σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς, με θύματα πολλούς εργάτες της μονής και μοναχούς. Το 80% των κτισμάτων της μονής έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς. 

 

Άντληση υλικού από την ιστοσελίδα «Pravlife»

 

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

 

Pravoslavie.ru

 

2/2/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: