Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

π. Petru Irimescu. ..."Ζωντανός θρύλος της Μπουκοβίνα.
 ..."Ζωντανός θρύλος της Μπουκοβίνα, Ζει με ταπεινότητα, αποτραβηγμένος, δεν θέλει ούτε δημοσιότητα ούτε έπαινο και τιμές. Είναι άνθρωπος ασυνήθιστης ευγένειας, όπως σπάνια συναντάς.

 Όλοι όσοι μου μίλησαν για αυτόν τον παρομοίασαν με έναν ζωντανό άγιο, με έναν άνθρωπο μέσω του οποίου μιλάει το Άγιο Πνεύμα και που αποκαλύπτει τον Θεό στους ανθρώπους παρά την απιστία τους.

 "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολύ θλιμμένη γυναίκα στο Rădăşeni, η οποία ερχόταν συχνά να μιλήσει με τον ιερέα Petru. Αυτή τη φορά έκλαιγε, ο άντρας της ήταν πολύ άρρωστος και ήθελε να μάθει τι μπορούσε να γίνει. Ο πατέρας Irimescu την κοίταξε με μεγάλη θλίψη και μόνο αυτό είπε: "θα τα πούμε Τετάρτη στις 3 η ώρα!"  Η κατάσταση του άντρα της χειροτέρεψε και εκείνη την Τετάρτη, γύρω στις 3 η ώρα, ο άντρας της πήγε στον Θεό».

 "Μια νεαρή γυναίκα ερωτεύτηκε ένα αγόρι. Τον συνάντησε μερικές φορές και φάνηκαν όλα καλα και όμορφα αλλά αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή του πατέρα Irimescu. Της είπε:
 — «Δεν είναι για σένα, δεν θέλει να παντρευτεί, θέλει μόνο να κάνεις αμαρτίες.  Εξαρτάται από τους γονείς του, δεν είναι αυτό που ψάχνεις και έχει και ψείρες».  Η κοπέλα εξεπλάγη πολύ από τα λόγια του ιερέα, αλλά τον ήξερε και εμπιστευόταν τα λόγια της αγιότητάς του.
 Μετά από λίγο, γνωρίζοντας καλύτερα εκείνον τον νέο, άρχισε να πείθεται από τα λόγια του γέροντα κληρικού.

 Έψαχνε για ένα πιστό, αξιοπρεπές αγόρι με το οποίο θα μπορούσε να κάνει οικογένεια.  Δεν ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά την καλούσε συνέχεια στο σπίτι του, ακόμα και στο ξενοδοχείο, με συγκεκριμένο σκοπό.  Κάποτε είπε στην κοπέλα: «Ξέρεις, είμαι δάσκαλος και διδάσκω σε ένα σχολείο όπου τα παιδιά έχουν ψείρες, μερικές φορές γυρίζω σπίτι και με ψείρες».
 Τότε θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα Irimescu και έμεινε έκπληκτη με το τι μεγάλο δώρο από τον Θεό έχει αυτός ο ιερέας και πόσο καλά είχε περιγράψει τον νεαρό».

 Ο πατέρας Petru, παρόλο που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, εξακολουθεί να υπηρετεί και να συνομιλεί με ανθρώπους που έρχονται από πολύ μακριά για να του ζητήσουν καθοδήγηση και διέξοδο από τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται.

 Η συμβουλή του άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που ήταν σε αδιέξοδο, ανοικοδόμησε πολλές εκκλησίες και βοήθησε πολλές φτωχές ενορίες, αλλά τα κρατά αυτά μυστικά, μόνο για τον εαυτό του και για τον Χριστό Κύριο.

 Ο πατέρας Petru Irimescu μιλά με τους πιστούς ΜΟΝΟ στην εκκλησία Rădăşeni, στην κομητεία Suceava τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ από τις 7:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

 (Άρθρο γραμμένο από τον Alexandru Ilie)

Δεν υπάρχουν σχόλια: