Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΡΑΒΟΛΉ Η ΔΕΚΑΡΑΈνα αγόρι περπατούσε στο δρόμο. Βλέπει - μια δεκάρα. «Λοιπόν», σκέφτηκε, «και μια δεκάρα είναι χρήματα!» Το πήρε και το έβαλε στο πορτοφόλι μου. Και άρχισε να σκέφτεται περαιτέρω: «Τι θα έκανα αν έβρισκα χίλια ρούβλια; Θα αγόραζα δώρα για τον πατέρα και τη μητέρα μου!».

Απλώς το σκέφτηκα, νιώθω - το πορτοφόλι νά φαίνεται να έχει γίνει πιο χοντρό. Το κοίταξα και εκεί - χίλια ρούβλια. «Παράξενη υπόθεση! - αναρωτήθηκε το αγόρι. - Υπήρχε μια δεκάρα, και τώρα - χίλια ρούβλια! Τι θα έκανα αν έβρισκα δέκα χιλιάδες ρούβλια; Θα αγόραζα μια αγελάδα και θα έδινα γάλα στους γονείς μου!».

Φαίνεται, και έχει ήδη δέκα χιλιάδες ρούβλια! «Θαύμα! - ο τυχερός ήταν ευχαριστημένος, - Κι αν έβρισκε εκατό χιλιάδες ρούβλια; Θα αγόραζα ένα σπίτι, θα έπαιρνα γυναίκα  και θα εγκαθιστούσα τους γονείς μου σε ένα νέο σπίτι! Άνοιξε γρήγορα το πορτοφόλι - και σίγουρα: υπάρχουν εκατό χιλιάδες ρούβλια!

Τότε σκέφτηκε: «Μήπως να μην πάρω τον πατέρα και τη μητέρα μου στο νέο σπίτι; Κι αν δεν  αρέσουν στη γυναίκα μου; Αφήστε τους να ζήσουν στο παλιό σπίτι. Και είναι ενοχλητικό να κρατάς αγελάδα, προτιμώ να αγοράσω μια κατσίκα. Αλλά δεν θα αγοράσω πολλά δώρα, οπότε τα έξοδα είναι υψηλά ... "

Και ξαφνικά αισθάνεται ότι το πορτοφόλι έχει γίνει ελαφρύ, πολύ ελαφρύ! Τρόμαξα, το άνοιξα, ιδού - και υπάρχει μόνο μια δεκάρα, μια μόνη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: