Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Περί γ. Παϊσίου σχετικά με τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες.

 Περί γ. Παϊσίου σχετικά με τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες.

 

Μια φορά ήμουν τυχαία παρών σε κάποια παρέα στο κελί του γ. Παίσιου. Τον ρωτάγανε για τον Αντίχριστο και του λέγανε ότι θα ναι πολύ δύσκολα εκείνη η εποχή και ότι ακόμη και ο Μέγας Αγιος  Χρυσόστομος είπε ότι δεν ήθελε να ζει εκείνα τα χρόνια. Ο γέροντας τους μάλωσε και τους είπε

 

" Τι είναι αυτά που λέτε, είναι δυνατόν φοβόταν ο άγιος τον Αντίχριστο? Απλά αηδίαζε με την τρομερή αποστασία της εποχής εκείνης. Τότε κάποιος ανέφερε την κάρτα που σχεδίαζαν (νομίζω την ΕΚΑΜ-κάρτα) λέγοντας θα έχει το 666 κα δεν πρέπει να την πάρουμε.

 

Ο γέροντας τότε τους είπε:

 

Προσέξτε, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ανταρτικό στην εκκλησία και να κάνει του κεφαλιού του. Θα μας πει η Εκκλησία τι θα κάνουμε.

Μα λένε αυτοί. Δεν θα το βρει η εκκλησία και θα μας φορτώσουν με το 666.

 

Οπότε τους λέει ειρωνικά. Καλά η εκκλησία δεν θα το εντοπίσει και θα το εντοπίσεις ΕΣΥ ? Τι είναι αυτά που λέτε? Η Εκκλησία θα βάλει ανθρώπους να ψάξουν τις κάρτες, εάν είναι καθαρές θα κάνουμε ότι μας πει. Εάν παρ. ελπίδα είναι τόσο καλά κρυμμένο κάτι και βρεθεί αργότερα τότε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αυτά τα άκουσα ο ίδιος από τον γ. Παίσιο. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστά απλά σας τα παραθέτω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις στα λεγόμενά του.

 

μ. Προδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: