Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Bizans Mezarında Bronz Haç Bulundu.Βρέθηκε μαρμάρινη πλάκα στην κεντρική Μ.Ασία που αναγράφει μία χριστιανική προσευχή στα ελληνικά

Tο ενδιαφέρον των Τούρκων έχει τραβήξει μία μαρμάρινη πλάκα που ανακαλύφτηκε πρόσφατα στην περιοχή Ermenek στην κεντρική Μικρά Ασία, που αναγράφει μια χριστιανική προσευχή στα ελληνικά.Το ενδιαφέρον είναι πως η περιοχή αυτή όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Τούρκοι ονομάζεται Proastion και ήταν προφανώς ελληνικός οικισμός ενώ το μέρος που βρέθηκε η μαρμάρινη επιγραφή ονομάζεται χαρακτηριστικά, «topothesia»!
Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο, Mehmet Alkan, η περιοχή όπου ανακαλύφτηκε η μαρμάρινη πλάκα με τον σταυρό πρέπει να ήταν ιερός χριστιανικός τόπος και να υπήρχε και χριστιανικό νεκροταφείο ενώ το μήνυμα της ελληνικής επιγραφής είναι διαχρονικό.

Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πως οι Τούρκοι ανακάλυψαν με δέος ένα χαρακτηριστικό ελληνορθόδοξο μπρούτζινο σταυρό με ιερό περιεχόμενο, σε ένα βυζαντινό νεκροταφείο.


Άλλο ένα σημάδι από την τα τελευταία χρόνια συνεχή ανάδυση της ελληνικής ορθοδοξίας στην Μικρά Ασία. Το μήνυμα είναι και στην δική μας μίζερη νεοελληνική πραγματικότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: