Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Αγαπητέ μας πατέρα Μαρκο Μανώλη...

Γνωρίσαμε μαζί με την γυναίκα μου τον παππούλη μας Πατέρα Μάρκο πριν παντρευτούμε . Πηγαίναμε πολύ συχνά για εξομολόγηση και μας ανάπαυέ με την πατρική του αγάπη.Παντα μας υποδεχόταν με την γνωστή του φράση "Καλώς τους " ..........
Του λέγαμε ό τι μας βαρενε στην συνείδησή μας αλλά κυρίως ,το δισταγμό που είχαμε στο να παντρευτούμε. Το βήμα του γάμου , μας φαινόταν πολύ δύσκολο καθότι, υπήρχαν ορισμένοι λόγοι που νομίζαμε ότι ήταν εμπόδια και δεν συμφωνούσαν ούτε οι γονείς μας .
Ό Π. Μάρκος μας έλεγε , εσείς οι δύο πρέπει να είσαστε μαζί και να κάνετε την αγάπη σας ευλογία με την Χάρη του Θεού !!!

Ένα απόγευμα πήγαμε στον Άγιο Διονύσιο στο Διόνυσο για εξομολόγηση. Πήραμε αριθμό και περιμέναμε στο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο δρόμο ώσπου να έρθει η σειρά μας. Μέσα στο αυτοκίνητο , μεταξύ σοβαρού και αστείου ,ριξαμε ένα κέρμα κορόνα - γράμματα για 2 πιθανές ημερομηνίες γάμου .
Και πάλι με δισταγμό και χωρίς αποφασιστικότητα για το γάμο μπήκαμε στο εξομολογητήριο.
Αυτή τη φορά η πρώτη κουβέντα του παππούλη δεν ήταν "Καλώς τους " αλλά, " Τι έγινε παιδιά ,ερρίφθη ο κύβος. Αποφασίσατε για την ημερομηνία του γάμου;;; "
Νιώσαμε ότι δεν μπορούμε να κρυφτούμε άλλο από τον παππούλη και να βρίσκουμε δικαιολογίες και προφάσεις για αναβολή .
Απευθύνόμενος σε μένα μου λέει, "Θανάση , θέλει θάρρος και τόλμη και θα ευεργετηθει η ζωή σας".
Αποφασίσαμε επί τόπου την ημερομηνία από το κέρμα που ρίξαμε και έτυχε να είχε ελεύθερη ο ναός εκεί.
Με το γάμο ξεπεράστηκε και ένα πρόβλημα υγείας (γυναικολογικό) της γυναίκας μου όπως μας είχε πει και ο παππούλης μας και αποκτήσαμε με τη Χάρη του Θεού 3 χαριτωμενα παιδιά εκ των οποίων ονομάσαμε τον ένα Μάρκο προς τιμή του
Π. Μάρκου !!!Τον ευχαριστούμε για την αγάπη του και για τις πρεσβείες του στον Χριστό μας!!!!!
Θανάσης και Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: