Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΑΠΑΓΆΛΟΣ.

Ο ρώσος στρατιωτικός διοικητής Skobelev έζησε για πολλά χρόνια  μαζί  με ένα παπαγάλο. Και ο υπηρέτης του τσάρου συχνά προσευχόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Κάποια στιγμή του δόθηκε ένα πολύ ακριβό βιβλίο για ένα στρατιωτικό θέμα και μετά λόγω μιας άλλης μελέτης  το άφησε ανοιχτό στο τραπέζι, αποσύρθηκε για λίγο. Και όταν επέστρεψε, σχεδόν λιποθύμησε! 

Η πιο πολύτιμη στρατιωτική βοήθεια μιας ξένης έκδοσης τραυματίστηκε και σκίστηκε από έναν παπαγάλο, βγαίνοντας κάπως από το κλουβί! 
Η δίκαιη οργή του τσαρικού στρατηγού δεν είχε κανένα όριο. Πήρε ένα μεγάλο αντικείμενο άρχισε να κυνηγάει τον παπαγάλο-μαθητή με φωνές: "Θα σε σκοτώσω!" 

Το ένοχο πουλί πέταξε πάνω από την ντουλάπα, πού να το φτάσει δεν ήταν δυνατόν ... Γενικά  αποφάσισε να περιμένει για την εθελοντική παράδοση του εαυτό του για να φέρει την παραδειγματική τιμωρία ... 
Και εδώ και μισή ώρα, λόγω  του ότι το υπουργικό συμβούλιο θα μπορούσε να ξεκινήσει επικαλείται, μετάνοια: 
«Κύριε Ιησού Χριστέ! Έλεος σε με έναν αμαρτωλό! " "Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον  εμένα έναν αμαρτωλό!" - είπε τον ύμνο του στρατηγού ο ίδιος και συνέχισε συνεχώς για μια ώρα!

Η καρδιά του Σκομπέλεβ έσπασε και μαλακωσε.  Φώναζε ακόμη. Φώναξε στο σαλόνι του παπαγάλου: "Εντάξει, αμαρτωλε , έχεις απογυμνωθει ! Έχεις χάρη!" και μετά από μερικές στιγμές ο άσωτος παπαγάλος ευτυχώς επέστρεψε στο χέρι του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: