Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος συμπλήρωσε το 96ο έτος της ηλικίας του.Στις 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τραγιάν ο Αγιώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος εόρτασε τα 96 γενέθλιά του. Την ημέρα αυτή της Λειτουργίας στο αρχαίο και ιστορικό χώρο της Μονής προέστη ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου σε Επίσκοπο Μρανίτσης, βοηθό της Μητροπόλεως Σόφιας.

Στη Λειτουργία παρέστησαν τα μέλη της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Τσέτσκα Τάτσεβα, ο Ρώσος Πρέσβης στη χώρα αυτή κ. Γ. Ισάκωφ και άλλοι επίσημοι παράγοντες.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας και της ευχαριστήριας δοξολογίας εκ μέρους της Ιεραρχίας, του ιερού κλήρου και λαϊκών τον Πατριάρχη Μάξιμο συνεχάρη ο Μητροπολίτης Ρούσενης Νεόφυτος.

Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μάξιμο συνεχάρη ο επιτελών χρέη ταμία του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια ιερομόναχος Ζωτικός Γκαέφσκυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: