Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τρόπου ζωής»

ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μίλησε για τον βίο του Αγίου Τιμοθέου και εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «κρίση δεν υπάρχει μόνο σήμερα, υπήρξαν μεγάλες κρίσεις και στο παρελθόν, αλλά και θα ξανάρθουν και άλλες στο μέλλον. Η σημερινή κρίση στον τόπο μας δεν είναι οικονομική, είναι πνευματική και ηθική κρίση η οποία εγέννησε και τις άλλες κρίσεις».

«Είναι σκληρότερη η σημερινή κρίση, από την κρίση την οποία έζησε τότε στην εποχή εκείνη ο Άγιος Τιμόθεος; Ασφαλώς όχι! Ο Άγιος Τιμόθεος έζησε τον Τουρκικό ζυγό, έζησε μέσα στην σκλαβιά…» πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Επίσης, τόνισε: «Το μυστικό είναι πως θα μάθουμε να ξεπερνάμε αυτές τις κρίσεις, και αυτές οι προσπάθειες που γίνονται σήμερα είναι σε λανθασμένο δρόμο. Διότι εάν δεν γίνει η διάγνωση σε έναν άρρωστο σωστή, και δεν βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο δεν έχουμε θεραπεία, έχουμε μπάλωμα.»

«Έτσι λοιπόν και η σημερινή κρίσις, όπως και να αντιμετωπιστεί με οποιονδήποτε τρόπο μακριά από τον τρόπο της ενδυναμώσεως της ψυχής μας, της καλλιέργειας του ανθρώπου ώστε να δει τον εαυτό του και να ζήσει την μετάνοια, δεν γίνεται τίποτα», σημείωσε επίσης ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται ο τόπος να κάνει αλλαγή νοοτροπίας, ο άνθρωπος να κάνει αλλαγή τρόπου ζωής, διότι αν δεν γίνουν αυτά, τότε η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί για λίγο και μετά να ξανάρθει».Δεν υπάρχουν σχόλια: