Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η αδελφότητα και τα παιδιά του οικοτροφείου του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας Μααλούλα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από αδίστακτους τζιχαιστές που κατέλαβαν τη μονή και περνούν δραματικές ώρες αγωνίας στα χέρια τους
Kρίσιμες ώρες για τις μοναχές και τα ορφανά της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας

ΗΡΩΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ.

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Δραματικές ώρες στα χέρια αδίστακτων τζιχαιστών μεταξύ άλλων τσετσένων και λίβυων περνούν οι μοναχές και τα παιδιά του οικοτροφείου της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας στη Μααούλα.Όλες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα συγκλίνουν ότι οι ισλαμιστές εδρεύουν πλέον στην μονή.Οι τσετσένοι τροχίζουν για άλλη μια φορά τα μαχαίρια τους σε λαιμούς ελληνορθοδόξων αφού η ατιμωρησία και η επιχειρούμενη συγκάλυψη του αποτρόπαιου σφαγιασμού των επισκόπων τους αποθρασσύνει.Η δε προαναγγελθείσα στρατιωτική επέμβαση των δυτικών  τους νομιμοποιεί.

          Από το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου η κωμόπολη της ιστορικής Μααλούλα είναι υπό κατοχή.Μετά από μια πρώτη απόπειρα κατάκτησής της στις 4 του Σεπτέμβρη που την απέτρεψε ο τακτικός στρατός και η λαική πολιτοφυλακή εκατοντάδες ένοπλοι του FSA και ξένοι τζιχαιστές επανήλθαν εξαναγκάζοντας τους υπερασπιστές της πόλης να υποχωρήσουν.

ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Ερχόμενοι από την λιβανέζικη περιοχή Arsal και από την πόλη Yabroud στα βορειοανατολικά οι επιδρομείς επιδίδονται σε πράξεις βαρβαρότητας κατά των χριστιανών της κωμόπολης. Τα τελευταία αραβικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 3000 τζιχαιστές που βρίσκονται στην πόλη και στα παρακείμενα υψώματα. Επίσης αναφέρουν ότι η ανακατάληψη της πόλης από τους ισλαμιστές και τον ελεύθερο συριακό στρατό οφείλεται στην αδυναμία του στρατού να βομβαρδίσει λόγω των ιστορικών μνημείων της περιοχής. Αναφέρεται ότι ακόμη και τις σωρούς των στρατιωτών που φυλούσαν την πόλη, τις αποκεφάλισαν. Ο Μichel Collon  δημοσιογράφος της investig action  της επικοινώνησε με μια κάτοικο της Μααλούλα που ανήκει στο περιβάλλον της ελληνορθόδοξης   μονής της Αγίας Θέκλας. Την Κυριακή 08/09/13 στις 21.30 αυτή η μάρτυρας καταγγέλει ότι :

« Αυτή τη στιγμή η Μααλούλα είναι υπό κατοχή.Ένοπλοι μουσαλαχίν (ξένοι μουτζαχεντίν) αποπειράθηκαν αρχικά να εισβάλλουν στις 4 Σεπτέμβρη.Μ’αυτήν την επίθεση φάνηκε ότι ήθελαν να κάνουν μια επίδειξη δύναμης,να μας τρομοκρατήσουν ώστε  να εγκαταλείψουμε τη γη μας. Σκότωσαν 20 πολίτες ενώ απήγαγαν 15 άλλους. Προς το παρόν εμείς διαθέτουμε μια λίστα 4 εκτελεσμένων πολιτών και 7 που απήχθησαν :

Hλίας  Ilyas Damoune, απήχθη.

Jihade Saalab, αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι.

Μιχαήλ Μihail Antonio Saalab αποκεφαλίσθηκε με μαχαίρι.

Σέργιος Sarkis Habib Al Soukhn, εκτελέσθηκε με σφαίρες.

Αντώνιος Antoine Lauzarios Saaleb αποκεφαλίσθηκε και ακρωτηριάσθηκε.

Mωυσής Moussa Chmays, απήχθη

Chadi Saalab, απήχθη

Γιώργης Georges Dawoud Hilani και η σύζυγός του, απήχθησαν.

Jamile Mahfouz και η κόρη της, απήχθησαν.

Όλα τα θύματα είναι πολίτες.

ο μάρτυρας δημοσιογράφος Σέργιος Χαμπίμπι« Αυτή τη στιγμή οι τρομοκράτες έχουν εισβάλει παντού μέσα στις ιστορικές εκκλησίες και τα μοναστήρια.Έκαψαν τα μοναστήρια των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.Λεηλάτησαν τα πάντα και τα βεβήλωσαν γράφοντας ανίερα και βλάσφημα λόγια.Πολυάριθμοι κάτοικοι της πόλης κατέφυγαν στη Δαμασκό.Όλα άρχισαν στις 04.09.13 στις 3.30 με 4.00 τα ξημερώματα όταν ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στο check point του στρατού.Το αυτοκίνητο ερχόταν από την Yabroud και κατέβαινε από τον Άγιο Σέργιο και Βάκχο.Ο καμικάζι αρχικά έριξε κατά των στρατιωτών πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά.Η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 20 άντρες της λαικής πολιτοφυλακής υπερασπιστές του ιστορικού τόπου.Οι δύο μοναδικοί επιζήσαντες αποκεφαλίστηκαν.Έπειτα οι τρομοκράτες περικύκλωσαν τα πρώτα σπίτια του χωριού.Αρχικά εισέβαλαν στο σπίτι του Abou Aala al Haddad ενός χριστιανού που είχε έρθει από τη Zahle του Λιβάνου για να κάνει κάποιες μέρες διακοπές στην γεννέτειρά του. Οι εισβολείς τον διέταξαν ν’ασπαστεί το ισλάμ.Έσπασαν τους σταυρούς και τις εικόνες.Έπειτα έκαναν πλιάτσικο στο σπίτι.Πριν να τον σφαγιάσουν του είπαν :Kάνουμε τζιχάντ κατά των Σταυροφόρων.

Οι τρομοκράτες στην συνέχεια εισέβαλαν στο γειτονικό σπίτι όπου κατοικούσε η χήρα Jamile Oum Mahfouz με την κόρη της.Η Jamile έχει κι ένα γιο που φέρεται ως αγνοούμενος εδώ και μήνες.Η μητέρα προειδοποιεί την κόρη της. Κάνε ότι είσαι μουσουλμάνα για να μην σ’απαγάγουν.Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν ούρλιαξαν : « Jina Aleykoun ya Kouffar »(Nα εμείς οι άπιστοι).Είστε περικυκλωμένες.Πήραν τον σταυρό που δέσποζε στο σπίτι και τον έσπασαν.Ύστερα τις οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Οι τρομοκράτες σταμάτησαν μπροστά στο άγαλμα του Άη Γιώργη που βρισκόταν μπροστά απ’ τ’ομόνυμο μοναστήρι.Κραύγαζαν καγχάζοντας : « Τι θέλεις να σου σπάσουμε πρώτα Αη –Γιώργη ; το κεφάλι σου ή τ’άλογό σου ; »

Αποχαιρετισμός από το BTNN στο δημοσιογράφο Σέργιο ΧαμπίμπιΈπειτα ξέσπασαν όλο τους το μένος πάνω στο άγαλμα. Οι τρομοκράτες δεν άγγιξαν κανένα από τα σπίτια των μουσουλμάνων στην Μααούλα. Στις χριστιανικές γειτονιές της πόλης βρίσκονταν αρκετοί εκτοπισμένοι σουννίτες από την επίμαχη Γκούτα της Δαμασκού. Αυτοί δέχθηκαν τους τρομοκράτες ως ήρωες με αλαλαγμούς και τους πετούσαν ρύζι. Οι τρομοκράτες έπειτα έφθασαν θριαμβευτικά στην πλατεία του χωριού.΄Αρχισαν να βεβηλώνουν όλα τα ιερά αντικείμενα ,τις εικόνες τους σταυρούς,τ’αγάλματα.Τα παιδιά ήταν τόσο τρομοκρατημένα που έχασαν την φωνή τους.Μερικά απ’αυτά νοσηλεύονται ακόμη στη Δαμασκό.Ανάμεσα στους τρομοκράτες υπήρχαν άτομα που έμοιαζαν με Λίβυους και Τσετσένους.Όταν μια ομοβροντία από 20 οβίδες  που εξαπέλυσαν οι αντάρτες συντάραξαν την πόλη οι κάτοικοι φοβήθηκαν.Σε κατάσταση πανικού οι αδελφές της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας έκλεισαν τις πόρτες.Αυτές βρέθηκαν απομονωμένες από το υπόλοιπο χωριό κάτι που καθιστούσε αδύνατη την πρόσβαση σε όσους ήθελαν να καταφύγουν στη μονή. Οι τακφιριστές εκκένωσαν το χωριό απ’ το σουννιτικό στοιχείο  προωθώντας τους στο Yabroud για να τους διασφαλίσουν. Τους χριστιανούς τους κράτησαν σε καθεστώς ομηρίας ώστε να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα προστασίας σε περίπτωση που αντεπιτεθεί ο στρατός.Οι τρομοκράτες πήγαν και στο δημαρχείο.

Στο μεταξύ 300 χριστιανοί από αυτούς που είχαν φθάσει στη Δαμασκό συγκεντρώθηκαν για να περπατήσουν ως το Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσουν από τον Άσσαντ να τους δώσει όπλα.Οι οικογένειές τους προσπαθούσαν να τους κατευνάσουν λέγοντας « είσαστε πολύτιμοι για μας ».Οι νέοι απάντησαν « Οφείλουμε να προστατεύσουμε το χωριό μας από αυτούς τους εισβολείς ».

Μααλούλα φωτο BTNNΤελικά τους δόθηκαν όπλα και προστέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις.Αυτή τους η κίνηση ήταν καθοριστική αφού με την δική τους συμβολή απελευθερώθηκε μια μεγάλη περιοχή της Μααλούλα.Αλλά σήμερα το πρωί οι αντάρτες επέστρεψαν.Περίπου 1000 κατέφθασαν ως ενισχύσεις των τζιχαιστών που έχουν ως άνδρο τους το ξενοδοχείο.Απέναντι στην αριθμητική τους υπεροχή οι στρατιώτες αναγκάστηκαν εκ νέου να αποτραβηχθούν.Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν 4 νέους ενώ εκτέλεσαν άλλους 2.Αποκεφάλισαν τον Αντώνη Saalab βοηθό του ηγουμένου της Μονής των Αγίων Σεργίου και Βάκχου Toufik Eid.Οι εξτρεμιστές σκότωσαν και τον πατέρα και τον ξάδερφό του.Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν καταλάβει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.Εδρεύουν στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.Η ηγουμένη Πελαγία έκανε έκληση στις συριακές αρχές για βοήθεια.Πληροφορίες μας από τη Δαμασκό επιβεβαιώνουν ότι η αδελφότητα και τα παιδιά του οικοτροφείου του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας Μααλούλα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από αδίστακτους τζιχαιστές που κατέλαβαν τη μονή και περνούν δραματικές ώρες αγωνίας στα χέρια τους.Εκπέμπουν συνεχόμενα και απελπισμένα SOS. Καταραμένη η δημοκρατία που θέλουν να μας φέρουν Γαλλία και Αμερική. »

Ελληνορθόδοξοι σύριοι της Δαμασκού μας εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για τις μοναχές της Αγίας Θέκλας και τα ορφανά που στεγάζουν καθώς δεν έχουν καμιά επικοινωνία και το τελευταίο νέο ότι έχουν αμπαρωθεί στις υπόγειες αποθήκες της μονής. Μιά άλλη είδηση που συντάραξε τους χριστιανούς της Δαμασκού είναι ο θάνατος του νεαρού Σεργίου Habibi (βλ. λίστα θυμάτων) ο οποίος ήταν δημοσιογράφος ακτιβιστής στο ΒabΤoumaNewsNetwork.Είχε εγκαταλείψει τον υπολογιστή , όπως λένε οι συνάδερφοί του, για να πάρει το όπλο και να πάει εθελοντής στη Μααλούλα όπου δυστυχώς εκτελέσθηκε από τα πυρά τζιχαιστών. Η θυσία του έχει βυθίσει στο πένθος όλη τη Δαμασκό . Απαρηγόρητοι οι συνάδερφοί του στον αγώνα της ενημέρωσης.

Πηγές : investingaction , Observatoire de Christianophobie, Sham times , BTNN


http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: