Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλια επικαιρότητας - Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έχει τίτλο που μπορεί να ακούγεται κοινότυπος: 
"Σχόλια επικαιρότητας"!

Έχουμε κουραστεί να ακούμε ή να διαβάζουμε σχολιασμούς γύρω από καθημερινά γεγονότα από ειδικούς ή άσχετους στα διάφορα "παράθυρα" των τηλεοράσεων ή στα κρεμασμένα εξώφυλλα των περιπτέρων.

Στο τέλος, απ' όλους αυτούς τους σχολιασμούς συμπέρασμα δεν βγάζουμε. Αντίθετα μπερδευόμαστε και χάνουμε τον κοινωνικό μας προσανατολισμό.

Τούτο όμως το βιβλίο, περιλαμβάνει σχολιασμό από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει αγαπητικά τη ζωή του στο μικρό μαθητή και στον ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο που διαβαίνει εναγωνίως το κατώφλι της εκκλησίας! Από έναν άνθρωπο που νύχτα μέρα αγωνίζεται και αγωνιά να μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, μέσα από το πρίσμα της αιώνιας Αλήθειας, της μόνης που μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για ζωή. Τα μικρά κεφάλαια του βιβλίου, αποτελούν μεγάλη συμβολή στην υπέρβαση αυτών που φέρνουν απόγνωση στα 24ωρά μας!

Για να είμαστε βέβαιοι: Διαβάζοντας το βιβλίο, θα νοιώσουμε πως αληθινά "γράφτηκε για μας"! Θα νοιώσουμε ό,τι ακριβώς και οι ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της "Πειραϊκής Εκκλησίας" όταν πρωτοάκουσαν αυτά τα σχόλια και πρότειναν να τα έχουν και σε έντυπη μορφή για μελέτη και προβληματισμό.


1η έκδ. - Αθήνα : Δομή - Αρχονταρίκι, 2013. - 296σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: