Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ "ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΔΟΧΕΙΑ."

ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ "ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΔΟΧΕΙΑ."


ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ .

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΟΡΤΗ. ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. 

ΘΕΛΕΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ. ΑΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΟΣΜΗ ΖΩΗ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ . ΔΕΝ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΚΑΘΕ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ . ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΓΡΥΠΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ. Π.Χ ΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ . ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΓΩ  ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Η λέξη ετυμολογικά προέρχεται από το «ελεύσομαι», μέλλοντας του ρήματος έρχομαι και το «ερα» που προέρχεται από το ουσιαστικό έρως, έρωτας. Δηλαδή ελευθερία σημαίνει έρχομαι προς...  “Ελευθερία” λοιπόν... είναι, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξεως, ... το να πράττεις εν γένει σύμφωνα με ό,τι σου γεννά έρωτα στην ψυχή σου… Δεν αρκεί επομένως να μην είσαι υπόδουλος για να είσαι ελεύθερος. Πρέπει να βαδίζεις σύμφωνα με ό,τι έρωτα σου προκαλεί, δηλαδή σε ενθουσιάζει, ταράζει την ψυχή σου, σε οδηγεί στην δημιουργία και την υπέρβαση, σε συγκλονίζει… Ζώντας μία ζωή ρουτίνας και ημιμέτρων, ελεύθερος δεν είσαι.. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΡΤΥΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ. ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΘΕΛΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ . Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ 
Η ΑΣΚΗΣΗ Η ΥΠΑΚΟΥΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: