Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αναστάσιμα βιώματα αγίου Πορφυρίου.

ΑΝΤΙ ΑΛΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΕΥΧΗΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΛΛΑΚΙ ΤΟΥ. 

ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ, ΜΕ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΩ, ΚΑΘΗΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΑΚΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ. ΕΛΑΜΠΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ: -ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ''ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΝΕΚΡΩΣΙΝ...''; -NAI, ΓΕΡΟΝΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ. -ΠΕΣ ΤΟ. ΑΡΧΙΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ-ΓΡΗΓΟΡΑ. ''ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΝΕΚΡΩΣΙΝ, ΑΔΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΝ, ΑΛΛΗΣ ΒΙΟΤΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ, ΑΠΑΡΧΗΝ΄ ΚΑΙ ΣΚΙΡΤΩΝΤΕΣ ΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΑΙΤΙΟΝ, ΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΕΥΛΟΓΗΤΟΝ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΝΔΟΞΟΝ''.

-ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

-AΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΝΟΜΙΣΑ ΠΩΣ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ:
-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ! ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΣΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ΨΑΛΤΗΣ...ΑΚΟΥ ΤΙ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ:

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΗΓΜΑ ΓΗΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΩΡΥΓΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΟΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΒΥΣΣΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ. ΑΙΩΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ. 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ''ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΝΕΚΡΩΣΙΝ, ΑΔΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΝ''. ΧΑΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ''ΑΠΑΡΧΗ΄΄ ΤΗΣ ''ΑΛΛΗΣ ΒΙΟΤΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ'' ΖΩΗΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ. ΣΙΩΠΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ:

-ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΝΕΚΡΩΣΗ, ΑΔΗΣ. ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΧΑΡΑ, ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ...
ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ''ΚΑΙ ΣΚΙΡΤΩΝΤΕΣ ΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΑΙΤΙΟΝ''. ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ. ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ ΞΑΝΑ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΙΡΤΗΜΑ, ΤΟ ΧΟΡΟΠΗΔΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΑΝΕΙΠΩΤΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΟΨΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ. ΑΝΕΠΝΕΑ ΜΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.
-ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ; ΣΥΝΕΧΙΣΕ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΛΙΨΗ ΣΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΣΑΙ ΜΙΣΟ ΛΕΦΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ. ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ -ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ- ΕΓΙΝΕ. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ.


ΜΟΥ 'ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ: -ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ''ΣΚΙΡΤΑΣ'' ΑΠΟ ΧΑΡΑ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ, 

''Ο ΜΟΝΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ''... ΨΑΛΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ''.
TO ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 1994.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΖΑΧΟ. 

http://www.agiosgeorgiosfaneromenos.com/NewsArticle/51#.U1V01FV_t-h

Δεν υπάρχουν σχόλια: