Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ.


Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ.


Η Ιερουσαλήμ ήταν μια πόλη πανεπιστημίων. Οι άνθρωποι ταξίδευαν από μακρινά εδάφη στην Ιουδαία για να αποκτήσουν εκπαίδευση. Υπήρχαν πολλοί μαθητές και θεολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Τους άρεσε να φιλοσοφούν, να μιλάνε για το νόημα της ζωής, για το Θεό.


Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους γνώστες δεν ήρθε να ακούσει τον Ιησού. Για ποιο λόγο; Πιθανόν πίστευαν ότι τα  γνώριζαν όλα αυτά. Διάβασαν όλα τα σοφά βιβλία και ήταν εξοικειωμένοι με όλα τα σοφά λόγια του παρελθόντος. Είχαν μια υπέροχη μνήμη. Πιθανόν, όταν άκουσαν πληροφορίες για τα κηρύγματα του Ιησού, γέλασαν και είπαν ότι αυτό δεν συμβαίνει και αν τους ρωτούσαν έλεγαν : «Γιατί το νομίζεις αυτό ;», απαντούσαν: «Επειδή ποτέ δεν συνέβη έτσι». Οι γνώσεις τους για τη ζωή βασίστηκαν στη γνώση που ελήφθη από το παρελθόν. Δεν περίμεναν.

Μόνο ένα άτομο ... και λόγω του γεγονότος ότι ήταν ο μόνος, το όνομά του θυμήθηκε και μεταφέρθηκε στην εποχή μας. Ήταν καθηγητής πανεπιστημίου. Το όνομά τους ήταν ο Νικόδημος. Αλλά ακόμη και δεν μπορούσε να έχει το θάρρος να έρθει στον Ιησού υπό το φως της ημέρας. Σκέφτηκε: "Τι λένε οι άνθρωποι;" 
Μετά από όλα, ήταν καθηγητής θεολογίας και θα έθετε ερωτήσεις σε έναν αμόρφωτο νεαρό που δεν είχε σπουδάσει ποτέ σε πανεπιστήμιο.

Ως εκ τούτου, ήρθε στη μέση της νύχτας όταν όλοι κοιμόντουσαν. Ακόμη και οι μαθητές του Ιησού κοιμόντουσαν. Ξύπνησε τον Ιησού και παρουσιάστηκε:

- Είμαι καθηγητής θεολογίας. το όνομά μου είναι ο Νικόδημος. Παρακαλώ συγχωρέστε μου αν  ενοχλώ το όνειρό σας. Θέλω να σας ρωτήσω για τον τρόπο.

Ο Ιησούς του είπε:

"Μην ανησυχείτε ότι ενοχλήσατε τον ύπνο μου, γιατί θα ενοχλήσω τον βαθύτερο ύπνο σας". Ρωτάς για τον τρόπο, αλλά ο Δρόμος θέλει θάρρος. Και είσαι δειλός! Φοβηθήκατε να έρθετε το απόγευμα. Σκέφτηκες, "Τι λένε οι άνθρωποι;"
Ο Νικόδημος του είπε:

- Έχετε δίκιο, δέχομαι τα λόγια σας, είναι δίκαια. Αλλά πες μου, πώς να κάνω το πρώτο βήμα στο Μονοπάτι;
Ο Ιησούς του είπε:

- Το πρώτο βήμα ενός γενναίου ατόμου είναι να παραδεχτεί ότι δεν ξέρεις τίποτα και ότι όλες οι γνώσεις του είναι δανεικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: