Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ


Όταν ο σύζυγος είχε άδεια,  το ζευγάρι έμενε  στο σπίτι, συχνά έκαναν διαμάχες και με ενόχληση μιλούσαν ο ένας στον άλλο πολύ επίπονα. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το θυμό, ο σύζυγος  και έφυγε από το διαμέρισμα για να ανακάμψει. Κοντά στη βεράντα, σε έναν πάγκο, όταν ο καιρός ήταν καλός, μια ηλικιωμένη γυναίκα καθόταν συχνά ενώ ένα  μικρό σκυλί ήταν κοντά της..

Και ο σύζυγός παρατήρησε ότι μερικές φορές αυτός ο σκύλος τον γαβγίζει σφοδρα, και μερικές φορές όταν επέστρεφε από την εργασία, δεν κατάβαλλε καμία προσοχή. Αποφάσισε να ρωτήσει την ηλικιωμένη γυναίκα την περίεργη συμπεριφορά του σκύλου της.

«Αχ, αγαπητέ μου», η γριά γέλασε. – Ο σκύλος  μου δεν αισθάνεται καλά  με ανθρώπους που είναι θυμωμένοι ή ενοχλημένοι και πάντα τους γαβγίζει. Και όταν οι άνθρωποι είναι ήρεμοι, δεν τους παρατηρεί καν.

" "... Εάν στην καρδιά σας έχετε πικρό φθόνο και αμφιβολία (αντί για αγάπη), τότε μην καυχηθείτε και δεν κρύβετε την αλήθεια: αυτή δεν είναι σοφία που κατεβαίνει από πάνω, αλλά (" σοφία ") ... δαιμονική ...".
  (Ιωάννης 3: 13-15)

Δεν υπάρχουν σχόλια: