Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΛΑΜΠΡΟΣ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ '' ΑΝΤΙΔΩΡΟ '' ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ !


 Σεβασμιώτατοι ,σεβαστοί πατέρες ασπαζόμενοι νοερώς την αγία δεξιά σας αιτούμεθα την ευλογία σας.
Aγαπητοί εν Χρστώ αδελφοί χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.
   Έχοντας αναστείλει τις εργασίες και δραστηριότητες του καταστήματος μας  ''ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ '' θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας  πέντε  διδαχές από την πλουσιότατη σύγχρονη και παλαιότερη εκκλησιαστική μας  γραμματεία.Αισθάνομαι πως όσα θα διαβάσετε παρακάτω θα γεμίσουν τις ψυχές σας με πνευματική χαρά και δύναμη. 
   Παρακαλώ πολύ να μην εκληφθεί το παρών μήνυμα μου ως απόπειρα από μέρους μου να σας κάνω τον δάσκαλο.Άπαγε ! Μη γένοιτο !  Δεχθείτε τα  ως ένα ελάχιστο ''αντίδωρο'' υιικής αγάπης προς όλους σας ανεξαιρέτως.
  Εσείς και η αγάπη σας για το παλαιό θεολογικό βιβλίο μας έχετε τόσο ΠΟΛΥ στηρίξει όλους αυτούς τους μήνες.Σας είμαστε ευγνώμονες και σας υπερευχαριστούμε ! Το ''ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ '' παρακαλεί όπως εύχεσθε για την ''καλήν έκβασιν'' του παρόντος πειρασμού και την Άνωθεν Θεία βοήθεια παρά Του Παντοκράτορος Κυρίου και Θεού μας ! Με τις ευχές όλων σας.Έχετε την μετάνοια μας. Λάμπρος Παπανικολάου.
      ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ 
1. Στίς 17-3-1951 εξεδήμησε προς Κύριον ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θσσαλονίκης κυρός Γεννάδιος.Πέντε μήνες προ της τελευτής του οι γιατροί του συνέστησαν λόγω σοβαρής καρδιακής παθήσεως (μαζί με τα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε) ανάπαυσιν και αποχήν πάσης εργασίας και ο αείμνηστος απάντησε << Άν πρόκειται να ζή κανείς χωρίς να εργάζεται,εις τι ωφελεί η τοιάυτη ζωη ? >>. Πηγή - Περιοδικό ''ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ'' ,Μάρτιος 1951,τεύχος 395 γ '.
2. '' Εις μάτην ο υλόφρων κόσμος ,ο άπληστος της ακολασίας άνθρωπος,διαμαρτύρεται κατά των θαυμάτων της πίστεως,και προσπαθεί να μαράνη τον ζήλον των ευγενών ψυχών .Το θαύμα είναι ο βράχος προ του οποίου συντρίβονται της ανθρωπίνης μανίας αι επιθέσεις και τα κύματα.Είναι η σκόπελος  
 προ της οποίας συντρίβεται το σκάφος της υλοφρόνου σκέψεως του ασεβούς και αθέου. '' . Πηγή -Περιοδικό ''ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ '', 15η ΑΥΓΟΣΤΟΥ 1915,αριθμ. 247. Απόσπασμα ομιλίας του εφημερίου του Βασ.Ναυστάθμου Αρχιμ.Θεοφυλάκτου Παπακωνσταντίνου τη 15-7-1915  με αφορμή την έλευση της θαυαματουργού εικόνος της Παναγίας της Χρυσαφυτίσης μετά την θαυμαστή θεραπεία του Βασιλέως Κων/νου του Α' από την Μεγαλόχαρη της Τήνου την οποία έφερε και λιτάνευσε στον Πειραιά και την Αθήνα ο τότε Μητροπολίτης Αθηνών Θεόκλητος ο Α'.
3.''Το αίμα των αθώων θυμάτων θα ζητήση μίαν ημέρα εκδίκησιν από τον Δίκαιον Κριτήν. Εφ' όσον και ένας ακόμα από τους πιστούς του ποιμνίου μου ευρίσκεται ενθάδε ,είμαι υποχρεωμένος να μείνω και εγώ.'' Πηγή - Από το συναξάρι του αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου (Ωρολογά) Επισκόπου Κυδωνιών + 3-10-1922.
4. ( Ο μοναχός ) Την ανατριχίλα του θανάτου δεν την γνωρίζει.Μέσα του μεταμορφώνεται σε γλυκόπνοο αέρι ζωής.Τον επικαλείται τον θάνατο ο μοναχός.
Μ ' όποιο πρόσωπο και αν έρχεται.Όπως κι άν έρχεται... Σαν αφέντης λεύτερος, λυτρωμένος ,μοναχός μ ' όλο τον κόσμο,που πατεί και πού βλέπει.  
 Πηγή - Από το βιβλίο του Κώστα Σαρδελή ''Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ''.
5.''Ούτω δύναταί τις να είπη ότι ανέχεται το κακόν Ο Θεός και το χρησιμοποιεί δια τον σκοπον της αγαθότητος.... Η εδώ κάτω πραγμάτωσις της Βασιλείας Του Θεού της γίηνης ευτυχίας και δικαιοσύνης,χωρίς Σταυρόν και θλίψιν ,είναι παμμέγιστον ψεύδος δια την χριστιανικήν συνείδησιν.'' Πηγή - Από το βιβλίο 
'' Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ '' του Νικολάου Μπερντιάγιεφ.
Θα ακολουθήσει και επόμενο.

Υ.γ. Συν Θεώ Αγίω -παραμένουμε στις ''επάλξεις '' και  ήδη έχουμε συγκεντρώσει άνω των 100 παλαιών θεολογικών βιβλίων με έτος έκδοσης από το 1859 μέχρι το 1990 τα οποία θα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε -Θεού επιτρέποντος- μετά το Άγιον Πάσχα.Θεολογικά βιβλία όχι απλά εξαιρετικά αλλά μοναδικά,σπάνια και το κυριότερο πολύ ωφέλιμα ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: