Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Είπε ο Γέροντάς μας σχετικά με τη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος από ορισμένους ανθρώπους, που είναι αστέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Είπε ο Γέροντάς μας σχετικά με τη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος από ορισμένους ανθρώπους, που είναι αστέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με λύπη μου ακούω από τα πνευματικά μου παιδιά για αυτά που λέγουν οι νέοι αστέρες της τηλεοράσεως και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λοιμοξιολόγοι που αντί να κοιτάνε την επιστήμη τους ασχολούνται με την Θεία Κοινωνία και να λέγουν επώνυμα, ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από την Λαβίδα, που μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού στον Χριστιανό.  

Οι άνθρωποι αυτοί είναι μακράν της Εκκλησίας και της Πίστεώς μας, που η πίστη μας είναι εμπειρία και που η μετατροπή του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας από ψωμί και κρασί γίνεται από το Πανάγιο Πνεύμα.  Και βέβαια, λέγοντες αυτοί οι άνθρωποι ανακρίβειες βλασφημούν το Πανάγιο Πνεύμα και όπως είπε ο Χριστός μας είναι το μόνο αμάρτημα που Δεν συγχωρείται.  

Οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δεν ξέρουν ότι τη στιγμή που ενεργεί το Πανάγιο Πνεύμα τη μετατροπή σε Σώμα και Αίμα, ο Ιερέας και η Αγία Τράπεζα λούζονται μέσα στη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.  Είναι στιγμές ανεπανάληπτες και λυπούμεθα άνθρωποι, οι οποίοι εβαπτίσθησαν να λέγουν αυτές τις ανακρίβειες και να παρασύρουν ψυχές ανθρώπων.  

Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν, να μετανιώσουν να κλάψουν και να παρακαλέσουν τον Τριαδικό Θεό να βρουν έλεος.  
Εμείς οι Ορθόδοξοι που ανήκουμε στην Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία δεν πρέπει να ασχολούμεθα, να σκανδαλιζόμεθα και να μας παρασύρουν αυτά που λέγονται.

Καλή συνέχεια με την σκέπη της Παναγίας μας.

Γέροντας Χρυσόστομος ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Λαμπηδονος Πηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: