Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Αυτή είναι μια μαρτυρία που συνδέεται με την ομιλία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου Χατζηνικολάου, που ακολουθεί.

Αυτή είναι μια μαρτυρία που συνδέεται με την ομιλία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και  Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου Χατζηνικολάου, που ακολουθεί.

Όποιος βρίσκεται σε λιτανείες του Αγίου Γερασίμου  στην Κεφαλονιά μπορεί να δει και να ακούσει πράγματα απίστευτα σε μάτια και αυτιά ανθρώπων  με ορθολογιστικό  κοσμικό πνεύμα.  Πόσο μάλλον αυτό ηταν σύνηθες να συμβαίνει παρόντος και του π. Γερασίμου Φωκά, που και μπροστά του τα δαιμόνια εφριτταν. 
Πριν από ίσως 15 χρόνια, λοιπόν, σε λιτανεία στα πηγαδια και τα αλώνια της μονής κατά την επιστροφή του Αγίου  Γερασίμου στην  κοίμηση του, ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, ευρισκόμενοι κοντά στον π. Γεράσιμο, βλέπουμε μια γυναίκα  να πέφτει μπροστά στον Άγιο και να αρχίζει να ουρλιάζει " Μετάλλαξη, μετάλλαξη...", συνεχόμενα . Το ακάθαρτο πνεύμα, μέσω του ταλαίπωρου εκείνου  ωρυομενου πλάσματος, φώναζε αυτή τη λέξη και μεταφερόταν έκδηλα η απειλή αρρώστιας. Η σκέψη πήγε στη γνωστή μάστιγα, αλλά εκεί η λέξη είναι "μετάσταση". 
Και στην αγρυπνία της Πρωτοχρονιάς στον Άγιο  Ανδρέα ο π. Γεράσιμος είπε για πρώτη φορά, κάτι που δεν  συνήθιζε, ότι έρχονται δύσκολες μέρες. 
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος πιστεύουμε ότι δίνει μια εξήγηση ως προς το τι ήταν εκείνη η λέξη "μετάλλαξη ", τι ήταν εκείνη η απειλή.  Ας τον ακούσουμε.

https://m.youtube.com/watch?v=mSvqWOdEf3Q&feature=youtu.be


Δεν υπάρχουν σχόλια: