Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1975 . ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ.


 

Τον γνώριζα τον π. Σάββα από όταν ήρθε στον Καρέα το 1975. Έχω παρευρεθεί στους εξορκισμούς και θυμάμαι,  που του φώναζε ο δαίμονας (μέσα από το στόμα μιάς μαθήτριας γυμνασίου που ερχόταν για να της διαβάσει τις ευχές των εξορκισμών) : "Σάββααα μούχλιασες εδώ μέσα..... βγές έξω να δεις  τί γλυκιά  ειν' η ζωή ....Ποτέ δεν είν' αργά Σάββαααα βγές από δω και θα σου φέρω όσες γυναίκες θέλεις στα πόδια σου...Μη με διώχνεις..." (ούρλιαζε το πνεύμα της πορνείας που είχε το κορίτσι)... 


Και άλλες φορές ειρωνευόταν τους ανθρώπους και φώναζε "...  "όλοι με αγαπάνε γιατί είμαι πολύ γλυκός Σάββα (κουνώντας καταφατικά το κεφάλι της κοπέλας) αλλά στο τέλος πολύ πικρός .." (και γέλαγε σαρκάζοντας) .  


Συγκλονιστικές στιγμές που έζησα, δεν τις ξεχνώ. Ο π. Σάββας εκτός από μαχητής της ΕΟΚΑ ήταν και μαχητής του Χριστού. Να σημειώσω ότι αυτό το δαιμόνιο ήταν αποκαλυπτικό σε όποιον παρευρισκόταν και είχε σοβαρά αμαρτήματα διότι του τα φανέρωνε δημοσίως (π.χ. " τί θες εσύ εδώ ρε;  μαζί δεν είμασταν χτες ; (και του έλεγε συγκεκριμένα )

Δεν υπάρχουν σχόλια: