Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Τι συνέβη στον γιο των ηθοποιών Valeria Seciu και Octavian Cotescu;
Τι συνέβη στον γιο των ηθοποιών Valeria Seciu και Octavian Cotescu;

  Μετά από χρόνια απουσίας στα οποία κανείς δεν ήξερε τίποτα για αυτόν, η αλήθεια αποκαλύφθηκε.
 Ο Alexandru Cotescu, γιος των μεγάλων ηθοποιών Valeria Seciu και Octavian Cotescu, είναι ιερέας στο Άγιο Όρος για πάνω από 20 χρόνια.

 Από το 2000 ο Αλέξανδρος έγινε ο  Μοναχός Δανιήλ, στη Μονή Βατοπεδίου, μια από τις πιο γνωστές του Αγίου Όρους.

 Αν και οι γονείς του θα ήθελαν ο γιος του να ακολουθήσει τα χνάρια τούς , να γίνει επίσης ηθοποιός στη ρουμανική θεατρική σκηνή ή σε ταινίες, ο νεαρός επέλεξε τον πνευματικό δρόμο.

 Ο Αλεξάνδρου αποφοίτησε από τη Σχολή Κατασκευών στο Τέι, αλλά και από τη Θεολογική Σχολή.  Η απόφαση να φύγει ανάμεσα στον λαό και να υποχωρήσει στο Άγιο Όρος πάρθηκε μετά την αναχώρηση του μεγάλου Οκταβιανού Κοτέσκου για τον Παράδεισο.

 Ο γιος των μεγάλων ηθοποιών λέει ότι αποφάσισε να μείνει στον Άθω, αφού έκανε διακοπές στην Ελλάδα.  Δεν επέστρεψε ποτέ και το πιο δύσκολο ήταν να μάθει να κοιτάζει μέσα του.

 «Το πιο δύσκολο είναι να αποσπάσεις το μυαλό σου από τον κόσμο και να το στρέψεις προς το μέρος σου, μέσα σου», λέει ο μοναχός.

 Ο πατέρας Daniil είναι ένα πιστό αντίγραφο του πατέρα του, με ένα απαλό βλέμμα και ένα τεράστιο χαμόγελο.  Μια ευγενική λέξη και μια συντριπτική σεμνότητα.

 Η Valeria Seciu αποδέχτηκε την απόφαση του γιου της και η απόδειξη είναι η μαρτυρία του Alexandru, ο οποίος βαφτίστηκε με το όνομα του μοναχού Daniil ...
 «Η μητέρα μου έλαβε την απόφασή μου με ανδρισμό.  Η μητέρα μου συμφιλιώθηκε ότι είχα φύγει.  Χάρηκε που ήμουν ευτυχισμένος και που έβρισκα το δρόμο μου.  Αυτό πρέπει να κάνει τελικά ένας γονιός.  Να θυσιάσει, την εσωτερική γαλήνη για να βρει ο γιος ή η κόρη, το παιδί τον δρόμο του στη ζωή.  Και ήξερε πώς να το κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: