Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

" ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ"


🟢 Με πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ιερού Παρεκκλησίου της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων, π. Γεωργίου Γανωτή, πραγματοποιήθηκε αυτή η μοναδική έκδοση του βιβλίου:

" ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ"

🔸 "Ο Άγιος Πορφύριος είχε ακούσει από τον Άγιο Αρσένιο της Πάρου για τους Κέλτες Αγίους, σκεφτείτε από πότε...και ο Άγιος Πορφύριος το μετέφερε στα πνευματικά του παιδιά κι ένα απ'αυτά ήταν ο πατέρας μου..."  π.Γ. Γανωτής

Οι Απόστολοι από την αρχή κιόλας του έργου τους συνάντησαν διάφορους λαούς σε όλα τα πλάτη της Οικουμένης. Τον 3ο αιώνα μ.Χ., εισάγεται το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού στον χώρο της Βρετανίας και από εκεί μεταλαμπαδεύτηκε το χαρμόσυνο αυτό και σε έναν λαό της περιοχής, τους Κέλτες. 

☘️ Από εκεί ο Χριστιανισμός αναπτύσσεται, βρίσκει ανθρώπους άξιους και αγάπη. Κέλτες άγιοι και μοναχοί, γνωστοί στις μέρες μας, όπως ο Άγιος Πατρίκιος αποδεικνύουν ότι σε όλες τις εποχές και σε όλα τα μέρη, το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας δεν έχει σύνορα. 

✒️Η αγιογράφηση έγινε από τη Γερόντισσα Φιλοθέη, του Ιερού Ησυχαστηρίου της Παναγίας των Βρυούλων στο Μήλεσι Ωρωπού.
📖Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στο Ιερό παρεκκλησιο της οσ. Ξενης τις ώρες λειτουργίας του, 8-12.30 π.μ.  και 17.00 - 19.00 το βραδυ.
📞2108327800

Με τον Π. Γεωργιος Γανωτης
https://www.youtube.com/watch?v=TpGxKAk0cjQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: