Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ

 


Ένας πολύ σπουδαίος επιστήμονας, ένας γιατρός, αρρώστησε σοβαρά. Οι προσκεκλημένοι γιατροί, οι φίλοι του, βρήκαν τον ασθενή σε αυτή την κατάσταση, ότι υπήρχε ελάχιστη ελπίδα για ανάκαμψη. 

Ο καθηγητής ζούσε μόνο με την αδελφή του, μια ηλικιωμένη γυναίκα. Δεν ήταν ακριβώς απίστευτο, αλλά δεν ενδιαφέροταν πολύ για θρησκευτικά ζητήματα, δεν πήγαινε στην εκκλησία, αν και έζησε όχι μακριά από μια μικρή εκκλησία. 

Μετά από μια τέτοια ιατρική πρόταση, η αδελφή του ήταν πολύ λυπημένη, και δεν ήξερε πώς να βοηθήσει τον αδελφό του. Και τότε θυμήθηκα ότι δίπλα σε αυτή ήταν μια εκκλησία όπου μπορούσε να πάει και να καταθέσει μια προσκομιδη για τον σοβαρά άρρωστο αδερφό.

Νωρίς το πρωί, χωρίς να πει μια λέξη στον αδελφό της ,πήγε στην εκκλησία είπε στον ιερέα για τη θλίψη της και ζήτησε να πάρει ένα σώμα από τον Αμνο και να προσευχηθεί για την υγεία του αδελφού. Και την ίδια στιγμή, ο αδελφός της είχε ένα όραμα: σαν να φαίνεται ότι το τείχος του δωματίου του εξαφανίστηκε και άνοιξε το εσωτερικό του ναού, το θυσιαστήριο. Είδε την αδελφή του να μιλάει για κάτι με τον ιερέα. Ο ιερέας πήγε στο Αγία Τράπεζα , έβγαλε ένα σωμα και αυτό το σώμα του Αμνου έπεσε στο δίσκο με ένα ήχο . Και την ίδια στιγμή ο ασθενής αισθάνθηκε ότι κάποια δύναμη είχε εισέλθει στο σώμα του. Σηκώθηκε από το κρεβάτι, που δεν μπορούσε να το κάνει για πολύ καιρό.   Μόλις η αδερφή του επέστρεψε της λέει  "Πού ήσουν;" αναφώνησε ο πρώην ασθενής. «Είδα τα πάντα, είδα πώς μίλησες στον ιερέα στην εκκλησία, πώς έβγαλε ένα σώμα  για μένα».

Και τότε και οι δύο με δάκρυα ευχαρίστησαν τον Κύριο για τη θαυματουργή θεραπεία. 

Ο καθηγητής έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από αυτό, χωρίς να ξεχνά ποτέ το έλεος του Θεού, ο οποίος ήταν γι 'αυτόν, αμαρτωλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: