Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ποιος ο λόγος της δαιμονικής κατοχής και εμμονής των ανθρώπων; Σε τι διαφέρουν οι δαιμονισμένοι από τους γύρω τους, πώς είναι χειρότεροι;


 

- Ποιος ο λόγος της δαιμονικής κατοχής και εμμονής των ανθρώπων; Σε τι διαφέρουν οι δαιμονισμένοι από τους γύρω τους, πώς είναι χειρότεροι;

 

- Οι δαίμονες μας βλάπτουν όλους, βλάπτουν όλους κάθε μέρα. Κάποιους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Αν ζούμε χριστιανικά, σύμφωνα με το νόμο του Θεού – σηκωθούμε προσευχηθούμε, ειδικά αν πάμε στην εκκλησία εξομολογούμαστε , - φυσικά ο διάβολος δεν μας βλάπτει τόσο πολύ. Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκει κενά κάπου όπου θα μπορούσε να μας βλάψει. Επομένως, όσο περισσότερο είμαστε με τον Θεό, τόσο λιγότερο θα μας βλάψει ο εχθρός.

 

Λοιπόν, ο δαιμονισμένος, πώς είναι διαφορετικός; Ίσως, κάπου για κάποιο μεγάλο βαρύ αμάρτημα του επέτρεψαν να δαιμονιστή. Ειδικά, ας πούμε, οι μάγοι. Όπως το αποκαλεί ο λαός - μάγοι. Αυτοί, βέβαια, έχουν την πιο τρομερή κατάσταση. Γιατί; Επειδή το έκαναν, πήραν συμβόλαιο με τον διάβολο. Φυσικά, αυτοί είναι οι πιο άτυχοι άνθρωποι! Γιατί τους είναι ήδη δύσκολο από τον διάβολο.

Αλλά με μια ευρύτερη έννοια, δαιμονισμένοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον Θεό, δεν θέλουν καν να πάνε στην εκκλησία. Και εξακολουθούν να συκοφαντούν, θεωρούν τους πιστούς κάποιου είδους ανώμαλους.

 

Αυτοί είναι οι πιο δαιμονισμένοι. Γιατί τους κρατάει ο εχθρός.

 

Εάν ο δαιμονισμένος (με τη στενή έννοια) εξακολουθεί να πηγαίνει στην εκκλησία, θέλει να απελευθερωθεί από τον διάβολο, τότε είναι λιγότερο δαιμονισμένος από εκείνους τους ανθρώπους που δεν θέλουν καν να κοιτάξουν μέσα στο ναό. Και έτσι ζουν με τον διάβολο, ο δαίμονας τους κρατάει όλη τους τη ζωή. Φυσικά, αυτό είναι τρομερό. Και πεθαίνουν τρομερά, χωρίς την Εκκλησία ... Η

 

αιωνιότητα ... Η αιωνιότητα είναι αναπόφευκτη! Η διάρκεια ζωής μας είναι πολύ μικρή. Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής; Σπάνια, σπάνια φτάνει κανείς τα εκατό χρόνια. Κυρίως η ζωή τελειώνει περίπου στα εβδομήντα, ογδόντα, καλά, ενενήντα χρονών.

 

Η ζωή ενός ανθρώπου κόβεται απότομα ... Και ένας άνθρωπος πηγαίνει στην Αιωνιότητα. Είναι - είτε το θέλουμε είτε όχι. Όπως υπάρχει η ύπαρξη του Θεού και η μελλοντική αιώνια ζωή.

 

ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ  (Nozdrin)


Δεν υπάρχουν σχόλια: