Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ....


 "Αυτός που δεν προσεύχεται ας μην περιμένει τίποτα από τον Θεό - ούτε σωτηρία ούτε ανανέωση, ούτε κατεύθυνση ούτε χάρη. Αντίθετα, παραδίδεται στις ιδιοτροπίες και τη φαντασία του νου του, στη θέληση του εγώ του και στην κατεύθυνση του δικού του  Μοιάζει με κάποιον που έχει απορρίψει την παρέμβαση του Κυρίου Ιησού στη ζωή του, σαν κάποιον που κρύβεται από το Πνεύμα του Θεού. Ένας άνθρωπος που δεν προσεύχεται είναι αυτός που είναι ικανοποιημένος με τη δική του κατάσταση. Θέλει να παραμείνει  όπως είναι και να μην αλλάξει, να ανανεωθεί ή να σωθεί. Η ζωή του ασυνείδητα αλλάζει από το κακό στο χειρότερο. Υποχωρεί πνευματικά μέρα με τη μέρα. Οι δεσμοί που τον δένουν με τη γη και τη σάρκα αυξάνονται χωρίς να το συνειδητοποιεί. Το εγώ του παραμένει η πηγή  όλων των επιθυμιών και φιλοδοξιών του.
 Όσο για τη σχέση του με τον Χριστό, αυτή παραμένει μόνο επιφανειακή και εξωτερική.  Δεν έχει καμία δύναμη να αλλάξει ή να τροποποιήσει οτιδήποτε.  Η πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμη και τον Χριστό σε περιόδους κινδύνου, πειρασμού, αρρώστιας ή φτώχειας είναι επικείμενη.
 Αν λοιπόν ο άνθρωπος δεν προσεύχεται, δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει ή να ανανεωθεί, και αυτός που δεν αλλάζει ή δεν ανανεώνεται δεν μπορεί να έχει γνήσια ή αποτελεσματική σχέση με τον Χριστό.  Η λατρεία του, όσο ενεργή κι αν είναι, δεν είναι παρά μια εξωτερική προεξοχή ή μια επιφανειακή ανάπτυξη.  Στο τέλος σπάει, χωρίς να αποδίδει καρπούς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: